Saintis telah membuktikan bahawa Kunci Kesihatan Optimal terkandung di dalam Sistem Imun. " Apa sahaja yang kita ambil yang meningkatkan sistem imun akan membantu mencegah dan merawat penyakit"- Dr Calvin McCausland

June 1, 2013

Terlanggar Meja + Luka ..dan Transfer Factor


Jumaat 6Jan12..8.15pm..

Anak kami, Iman Hariz (4 tahun) luka di dahi akibat terlanggar meja dalam insiden 'berlari sekuat hati tanpa sedar ada meja di hadapannya dan bertembung meja hingga terpelanting jatuh ke belakang'..hasilnya agak teruk luka di dahinya..

Kami terus tabur Transfer Factor ADVANCE di tempat2 luka dan bagi beliau makan 2 biji Transfer Factor Advance.  Kurang 15 minit, terus kelihatan 'air bisa' keluar dari tempat luka.  Kami lap air bisa tersebut dan tabur lagi serbuk Transfer Factor Advance.  Kesannya keesokan paginya luka tersebut sangat ketara jauh lebih kering dan langsung tiada 'infection'.




Ahad 8 Jan 2012..

Dalam tempoh kurang 48 jam, keadaan luka tersebut jauh lebih baik dan semakin kering.
Pada hri ke-5, lukanya mula kering sepenuhnya dan 'kerupingnya' sudah mula terkopek.



16 Jan 2012..

Lukanya hampir pulih sepenuhnya dalam tempoh yang singkat dan yang lebih menakjubkan, dahi Iman Hariz bersih dari sebarang PARUT dan langsung tidak kelithatan kesan 2 kawasan luka tersebut, sedangkan pada asalnya lukanya agak besar.

Syukur alhamdulillah, kesan yang amat ketara jauh berbeza berbanding luka2 sebelum ini.  Pengalaman sebelum ini biasanya luka sebegini mengambil masa lebih dari seminggu utk kering dan dalam tempoh tersebut juga ada masanya luka dijangkiti 'infection' yg menyebabkannya keluar nanah.  Tapi dengan Transfer Factor, baikpulihnya sangat cepat dan 'bersih' tanpa sebarang jangkitan kuman - Hanim Najib

April 17, 2013

Sleep Paralysis (Fenomena Di Tindih Hantu')


Satu masa dahulu, saya sering diserang fenomena 'di tindih hantu' iaitu sejak dari zaman remaja hinggalah setelah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak..tetapi selama ini saya tidak pernah tahu bahawa masalah ini adalah sejenis penyakit kerana selama ini saya fikirkan memang betul ada fenomena 'kena tindih oleh hantu' ;p ..tetapi hanya baru-baru ini sahaja saya dapat tahu rupa2nya fenomena ini adalah salah satu jenis masalah kesihatan iaitu 'Sleep Paralysis' dan yang lebih menarik lagi, saya baru tersedar hakikat bahawa sejak saya mula gunakan 4LIFE TRANSFER FACTOR ini dari awal tahun 2010, saya kini tidak pernah lagi mengalami masalah Sleep Paralysis ini..Subhanallah..rupa2nya bila kita dah 'bijakkan' sistem imun ke tahap yg optimum, sampaikan tak perasan, masalah yang kita tak perasan pun badan dan tolong 'selesaikan' sekali..semua dgn izinNya dan TF cuma sebagai asbab yang tepat..tq Ya allah..




"Sleep paralysis atau dalam Bahasa Melayunya ialah ‘lumpuh waktu tidur’ keadaan yang mana badan kita akan menjadi lumpuh sementara (temporary paralysis).  Temporary Paralysis ini selalu berlaku bila mula-mula nak tidur (hypnagogic paralysis) atau baru-baru bangun dari tidur (hypnopompic paralysis). Normal badan manusia apabila masuk stage tidur yang nyenyak atau REM (rapid eye movement-waktu nyenyak, bola mata kita akan bergerak-gerak) , otak akan beritahu badan supaya berehat seolah-olah badan kita seperti di switch off kejap. Otak kita pun ada switch off button yang dipanggilReticular Activating System (RAS). So, ketika ini REM atonia (tiada muscle tone). Yang tinggal ketika ini hanya automatic function seperti degupan jantung, bernafas dan sebagainya. Lebih kurang macam screensaver atau hybernate lah.

Jadi, apabila kita bangun, RAS akan switch on balik. Kita akan sedar sepenuhnya. Tapi kadang-kadang berlaku juga keadaan yang mana electrical signal tidak diactivatekan oleh otak untuk switch on balik badan kita. Ketika itu, badan kita akan lumpuh seketika sebelum otak akan diaktifkan semula. Memang menakutkan, tapi benar, kita seperti lumpuh sekejap. Masa tu, mungkin ada yang tidak lumpuh sepenuhnya tapi sebahagian saja. Sebab itu ada yang boleh gerak-gerakkan jari, tapi bahagian badan lain tak boleh bergerak.
Satu lagi, sleep paralysis ini juga selalu datang dengan halusinasi dalam bentuk auditory(bunyi yang pelik-pelik), visual (nampak benda bukan-bukan) atau tactile (deria sentuhan, terasa ada benda sentuh/hempap dll..) Sebab tu kita rasa macam kita kena himpit hantulah, bunyi mengilai lah. Pernah juga terjadi kepada saya, macam hantu tu tepuk-tepuk punggung saya. Kurang asam betul!! Tapi bila dah baca artikel pasal sleep paralysis ni, hilang risau saya. Hiks!
Sebab-sebab yang membolehkan sleep paralysis berlaku:-
1. Tidur dalam posisi terlentang terlalu lama
2. Jadual tidur yang tidak tentu arah (irregular sleep clock)
3. Sleep/rest deprivation (tak cukup tidur la ni… penat sgt)
4. Stress yang banyak kat otak… masalah keluarga, kewangan bla2
5. Pertukaran gaya hidup secara tiba2 (macam biasa dok rumah jer, tetiba esok gi berenang kat laut, panjat gunung dan lain-lain)
6. Orang yang ada penyakit narcolepsy (tidur secara tiba-tiba walaupun ketika itu sedang bersembang dengan ahli mesyuarat tingkap)"

Credit to  http://testingunderground.wordpress.com/2011/02/21/hantu-tindih-lumpuh-waktu-tidur-sleep-paralysis/

May 4, 2012

4Life Transfer Factor Belle Vie

Terbaik untuk setiap wanita!4Life Transfer Factor Belle Vie mempunyai sokongan khusus untuk wanita. Ianya mengandungi Transfer Factor E-XF™, bersama herba-herba terPILIH: antioxidan, phytoestrogens, indoles, dan Kalsium d-Glucarate, untuk
- memperbaiki tahap kesihatan wanita. - membantu proses penyah-toksik badan wanita supaya alat-alat sulit wanita dan payu dara berada di paras kesihatan yang optimum!
- Imun sistem Targeted for healthy of female hormonal system
- sesuai utk membantu mengurangkan simptom, komplikasi pre/post Menopause
- Membantu proses kesuburan utk Wanita yg sukar hamil (di gabungkan dgn TF PLUS)
- Increase sexual function
Belle Vie memberikan penawar semulajadi untuk memulihkan tahap kesihatan wanita disebabkan serangan penyakit-penyakit baru dan virus-virus terkini.

March 14, 2012

Tugas Sistem Imun

Sistem Imun adalah pertahanan awal yang melawan semua ancaman penyakit dan gangguan luar terhadap pertahanan badan.

TUGAS SISTEM IMUN anda adalah melindungi anda daripada jangkitan virus, bakteria dan jangkitan lain seumpamanya. Ia melindungi anda melalui 3 cara utama:

1-ia membentuk rintangan yang mencegah bakteria dan virus daripada memasuki tubuh

2-jika bakteria atau virus memasuki tubuh, sistem imun cuba mengesan dan menyingkirkannya sebelum ia boleh menyesuaikan diri dan merebak.

3-jika virus atau bakteria mula merebak dan menimbulkan masalah, sistem imun juga boleh mengesan kanser pada peringkat awal dan menyingkirkannya.

Apabila bakteria atau virus memasuki tubuh anda dan membiak, ia menghasilkan kesan sampingan yang menjadikan anda sakit. Contohnya bakteria Streptokokus menyebabkan radang tekak. Virus pula pula membebaskan toksin yang memusnahkan sel2 saraf dan menyebabkan kelumpuhan. Jangkitan virus dan bakteria merupakan punca biasa penyakit. Contohnya demam, campak, beguk, malaria dan AIDS

Bagaimana Sistem Imun menjadi lemah?

1-RAWATAN PERUBATAN- Antibiotik, Suntikan vaksin, X-Ray, Kimoterapi
2-PEMBEDAHAN TIDAK PERLU - membuang Tongsil dan Apendiks
3-MAKANAN YANG MEMUDARATKAN-Gula, Susu Lembu, Lemak dan Minyak, Makanan Tiruan
4-PERSEKITARAN- Radiasi Elektro Magnet, Radiasi Ultraungu, Radiasi Pengionan, Asap Ekzos Kenderaan
5- GAYA HIDUP-Tekanan, Tidur Lewat, Alkohol, Merokok
6-BAHAN KIMIA- Bahan Penampal Gigi, Bahan2 Kimia Pengganggu, Plastik dan Cat Endoktrin, Kosmetik

Oleh itu tingkatkan sistem imun bagi pencegahan dan pemulihan penyakit dan kesempurnaan sistem badan. TRANSFER FACTOR telah diuji sains dan terbukti dapat menjalankan tugas ini. Penjagaan kesihatan tiada kompromi.


Sumber Info dari Majalah Potensi Edisi-17

November 29, 2011

Viral Infection dan Transfer Factor..

Graf di atas menunjukkan hasil kajian ke atas perbezaan tindakbalas Natural Killer (NK) untuk masalah 'Viral Infection' dengan penggunaan Transfer Factor dan tanpa Transfer Factor.

Kawasan Ungu - adalah kepekatan virus di dalam badan
Garisan Kuning - adalah Cytokines yang merupakan 'mata2 gelap' yang akan yang mengenalpasti kuman dan akan menghantar maklumat kepada sel Natural Killer (garisan Biru) untuk bertindak menyerang dan membunuh kuman/virus.

Perhatikan Graf yang Pertama iaitu TANPA TRANSFER FACTOR:
*Cytokines mengambil masa sehingga 2hari setengah untuk mengenalpasti masalah dan menyampaikan maklumat kepada sel NK untuk bertindak membunuh kuman/virus.

*seterusnya Sel NK mula bertindak menyerang dan membunuh kuman/virus hanya pada hari ke 3 setengah di mana pada ketika itu badan kita telah mulai sengal sakit sana sini.

* kepekatan virus dalam badan mula menurun selepas hari ke-5

Kini perhatikan Graf yg Kedua iaitu DENGAN TRANSFER FACTOR:
* Cytokines terus melonjak cepat dalam mengenalpasti kuman/virus yang harus diserang dalam tempoh yang sangat singkat dan terus menyampaikan maklumat kepada sel NK untuk bertindak membunuh kuman/virus tersebut.

* dalam tempoh 1 hari setengah, sel NK telah mula bertindak menyerang dan

* kepekatan virus dalam badan mula menurun selepas hari ke-2


Transfer Factor adalah produk sains yang telah dibuktikan secara saintifik. dan kajian ini adalah merupakan salah satu fakta, dan fakta2 ini membantu untuk kita membuat pilihan yang terbaik.

October 22, 2011

Kenapa Saya Pilih 4Life

Kenapa saya kata bisnes 4Life untuk memasarkan produk-produk berasaskan transfer faktor sebagai pengimbang sistem imun tubuh sebagai bisnes yang paling tepat masa ini?

Era 60-70an: Vitamin > Supplement untuk badan.. tak boleh makan lebih.. kuman-kuman pula tidak boleh dibasmi melalui penggunaan vitamin-vitamin kerana ia lebih kepada makan pada sel2 tubuh..

Era 80an: Herba > Supplement untuk badan.. dalam masa yang sama juga supplement untuk kuman.. tingkatkan sistem imun tubuh dan dalam masa yang sama tingkatkan aktiviti kuman menjadi parasit dalam tubuh manusia.. jadi.. 50-50..

Era 90an: Antioksidan > Supplement untuk badan.. bantu tubuh regenerate sel yang dah rosak.. tapi kuman yang makan sel tubuh masih berleluasa kerana makanan mereka dah bertambah sihat dan makin banyak.. nyum! nyum!

Era sekarang: Sistem Imun > Molekul pendidik imun sistem.. akhirnya saintis menjumpai cara yang bijak untuk memperkenalkan sistem imun tubuh terhadap pelbagai jenis kuman yang menjadi masalah utama sejak dulu.. kini tubuh kita sudah kenal yang mana satu kawan dan mana satu lawan dengan tepat.. Sumber TF paling banyak dan paling sesuai untuk manusia adalah susu awal lembu dan kuning telur ayam kerana hidup paling dekat dengan manusia berbanding unta, kuda, badak dan sebagainya.. 4life research pula terus menerajui sains transfeutikal dengan memegang hak cipta kaedah pengasingan tf dari sumbernya untuk tempoh yang lama disamping hakcipta-hakcipta yang baru.. ini peluang baik untuk pengedar-pengedar seawal 10 tahun pertama kerana masih ramai belum tahu dan faham tentang apa itu TF!!

October 10, 2011

Fahami Transfer Factor


  • Transfer Factor selamat dimakan oleh semua orang selagi seseorang individu itu tidak menerima sebarang sel/organ asing melalui rawatan hospital. Transfer Factor tiada side effect sepertimana kita makan ubat/dadah, steroid, overdose vitamin, hormon, antibiotik dan sebagainya.

    Jika seseorang yang walaupun sihat luaran, namun yang kebiasaannya menggunakan pain killer drugs yang bertindak menghilangkan simptom, penyakit sebenarnya masih ada dalam badan. Oleh yang demikian selepas makan TF, simptom2 asal penyakit seperti demam ataupun migrain akan datang kembali kerana di sini TF akan trigger antibodi untuk melawan penyakit dan demam sebenarnya adalah tindakbalas badan melawan penyakit dan dengan cara makan TF dengan kadar yang banyak semasa demam akan membantu antibodi memusnahkan patogen yang menyerang dengan lebih cepat dan penyakit dapat diatasi 100%.

    Bagi seseorang yang berpenyakit kronik seperti kanser, ingin dinyatakan sel kanser telahpun berada bertahun2 dalam badan sebelum disedari pesakit dan kuantiti sel kanser itu telah pun ada sangat banyak dalam badan. TF seperti biasa akan trigger antibodi untuk menyerang sel kanser yang juga sel asing dan pertempuran ini akan mengambil masa yang lama bergantung kepada sebanyak mana TF yang kita makan kerana TF akan dikumuhkan bersama2 sel antibodi yang menyerang sel asing/patogen secara suicide/kamikaze. Dalam masa yang sama antibodi badan yang baru akan dihasilkan dan itulah tujuannya kita makan TF dengan kadar yang banyak untuk educate sel antibodi yang baru. Simptom2 yang bisa untuk pesakit kanser adalah lemah2 badan. Ini kerana sel-sel antibodi akan dihasilkan dengan lebih ekspress dan banyak kerana ia khusus untuk melawan sel kanser tadi jadi dalam masa yang sama segala nutrien yang asalnya patut menjadi tenaga kita akan digunakan pula bagi menghasilkan sel2 antibodi yang baru.

  • Proces perang antara sel antibodi kita dan sel asing akan berlaku dalam kiraan saat sahaja dan akan diteruskan oleh sel antibodi yang baru sehinggalah semua sel asing itu dimusnahkan.. Jadi untuk melumpuhkan sel kanser yang dah terlalu banyak tumbuh membiak dalam badan, TF perlu dimakan terus menerus dalam kuantiti mengikut kemampuan di samping supplement untuk menampung nutrien dalam badan yang akan banyak digunakan.

    Kesimpulannya TF tidak mempunyai kesan sampingan kerana tTFsendiri adalah molekul pendidik yang terus digunakan oleh antibodi. Rasa demam, lemah badan dan sebagainya yang akan dirasai oleh pengguna buat kali pertama adalah kesan penyembuhan penyakit-penyakit yang selama ini diam di dalam badan..

September 23, 2011

khasiat Tea 4Life

TEA4LIFE



Tea 4Life (30 Uncang/kotak)

Teh hijau mempunyai banyak kelebihan dan manfaatnya sesiapa yang meminumnya. Bukan hanya mencegah penyakit tetapi sebagai antioksidan, mencegah radang dan sebagainya.



6 KHASIAT UTAMA TEA 4LIFE

1) Mengurangkan Risiko Kanser.

Kandungan polifenol, antioksidan kuat pada teh hijau dapat mencegah sel kanser berkermbang dalam tubuh. Berbagai kajian menunjukkan bahawa orang yang teratur minum teh hijau kurang risikonya terhadap penyakit kanser payudara, kanser perut, kanser kerongkong, kanser kolon (usus besar) dan kanser prostat.

2) Menyejukkan Kulit

Kulit anda bermasalah, mungkin bengkak atau gatal? Cubalah rendam teh hijau, sapukan pada bahagian kulit yang bermasalah. Teh hijau merupakan antiseptik semulajadi yang meredakan randangan dan gatal pada kulit. Anda boleh juga mencuba teh hijau untuk mengempiskan jerawat, kulit terbakar atau kelopak mata yang bengkak kerana menangis atau kurang tidur. Celupkan teh hijau di air, ambil uncangnya dan tampalkan pada tempat yang dikehendaki.

3) Menstabilkan Tekanan Darah.

Memiliki tekanan darah stabil, di bawah 120/80, adalah hal penting. Namun menjaganya adalah amat sukar apatah lagi anda suka makan makanan yang berlemak tinggi. Tapi orang yang mengamalkan minum teh hijau setiap hari sudah menghindarkan diri dari tekanan darah tinggi sebanyak 50 peratus berbanding mereka yang tidak biasa minum teh hijau. Sekali lagi kandungan polifenol (yang sekarang dikenal sebagai BCGC) yang membuatkan tekanan darah stabil. Polifenol membantu menjaga pembuluh darah yang berpotensi menaikkan tekanan darah.

4) Melindungi Daya Ingatan.

Teh hijau juga menjaga otak tetap tajam dan mencegah menjadi nyanyuk. Orang dewasa yang minum teh hijau sekurang-kurangnya dua cawan sehari tidak mempunyai masalah serius berbanding mereka yang minum teh kurang dari jumlah tersebut. Kenapa? Sekali lagi kerana antioksidan dos tinggi yang terkandung dalam teh yang memerangi radikal bebas yang berpotensi merosakkan saraf otak seperti yang kesihatan pada pengidap Alzheimer dan Parkinson.

5) Awet Muda

Semakin muda dan sihat arteri anda, maka kesannya anda juga makin terlihat lebih sihat dan lebih muda berseri. Jadi perangilah plak yang tertimbun di pembuluh darah yang akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan strok. Tambahkan usia biologi dan tenaga dengan minum teh hijau.

6) Menurunkan Berat Badan.

Perkara ini yang kita suka bagi yang berbadan besar dan melebihi berat badan ideal. Teraturnyya minum teh hijau bererti anda telah mempercepatkan proses pembakaran kalori dalam tubuh.


Panduan minum Tea 4life:

Sekali sehari pada bila-bila masa. Masukkan seuncang Tea 4 Life ke dalam cawan dan masukkan air panas yang baru di didihkan. Rendam Tea 4 Life dalam 4 hingga 6 minit.

September 19, 2011

Produk Gelombang Dunia

Transfer Factor telah diramalkan oleh Paul Zane Piltzer (pakar ekonomi dunia) sbg produk Gelombang Dunia yang bakal berada di setiap rumah.  Bayangkan manfaat orang2 yg mengambil peluang hebat ini untuk menjadi pengedar produk yg bakal diperlukan dan berada di setiap rumah nanti..fuh!..hebat..mmg hebat!
Paul Zane Piltzer adalah pakar ekonomi dunia yang juga merupakan penasihat ekonomi kepada bekas 3 presiden US (George W Bush dan 2 presiden sebelumnya). Beliau juga pernah meramalkan bahawa TUPPERWARE dan KOMPUTER akan masuk ke setiap rumah satu ketika dulu, yang akhirnya kini telahpun menjadi kenyataan. Kini beliau juga yg meramalkan bahawa Transfer Factor sebagai produk gelombang dunia yg bakal berada di setiap rumah. Peluang yang sangat hebat kini benar-benar berada di depan mata anda. Rebutlah peluang hebat ini untuk menjadi antara orang2 terawal untuk mengedarkan produk yang sangat unik ini yang bakal menjadi keperluan di seluruh dunia ini.
Hubungi kami untuk keterangan lanjut.

September 11, 2011

June 24, 2011

Transfer Factor RIOVIDA,

4Life Transfer Factor RIOVIDA (2botol /kotak)

MANFAAT UTAMA;

=> Antioksida yang terunggul
=> Anti-ageing (awet muda)
=> Memberikan tenaga, kekuatan dan kecergasan minda
=> Mengatasi alergi
=> Menurunkan kadar kolestrol LOL
=> Melindungi kerosakan buah pinggang
=> Mencegah batu karang
=> Meningkatkan penglihatan seperti rabun malam
=> Membantu meregulasi metabolisma zat besi
=> Membantu penjagaan kelenjar prostat dan menurunkan risiko sakit jantung
=> Membantu pencernaan dan penyerapan lemak
=> Tonik asli bagi mengatasi masalah kelamin




4Life Transfer Factor RIOVIDA BURST (15 paket/kotak)

May 11, 2011

Ketahui Bagaimana Sistem Imun Bekerja..


Sistem imun melindungi kita dari penceroboh asing seperti virus, bakteria, kulat, protein asing dan sel kanser. Ia adalah satu sistem yang sangat canggih, anugerah Yang Maha Pengasih, yang merupakan perlindungan terbaik dari sebarang penyakit berbahaya. Tiada ubat yang dapat menandingi sistem imun yang sihat.

Makrofaj (atau fagosit) - Sel darah putih yang berbentuk seperti Pac-Man, merupakan barisan pertahanan pertama sistem imun. Ia dengan cepat menyerang mana-mana penceroboh asing dan menelannya (seperti dalam permainan video Pac-Man). Namun kadangkala makrofaj tidak pasti sama ada yang datang itu penceroboh asing atau kawan. Makrofaj sudah tentu tidak mahu memusnahkan sesuatu yang merupakan sebahagian dari tubuh kita. Untuk membantunya mengenali kawan atau musuh, makrofaj akan meminta bantuan SEL T-PEMBANTU.

SEL T-PEMBANTU.adalah dari kumpulan sel darah putih yang dikenali sebagai limfosit. SEL T-PEMBANTU akan mendatangi dan melekatkan dirinya dengan makrofaj untuk membantu makrofaj mengenali sama ada yang berada dalam genggamannya itu kawan atau musuh. Sekiranya SEL T-PEMBANTU memutuskan ianya adalah musuh, ia akan mengeluarkan hormon yang dikenali sebagai sitokines, yang memberi isyarat kepada sistem imun untuk bertindak dengan pantas. Ini merangsang sel-B untuk bertindak dan menarik lebih banyak makrofaj dan sel T-pembantu untuk datang menyelamat. Sekiranya sel T-pembantu tidak mengenali penceroboh asing tersebut, sistem imun akan menganggapnya sebagai kawan dan membiarkannya. Bayangkan apa yang akan terjadi. Ya, kita akan mendapat penyakit yang berpunca dari penceroboh (mikro-organisma) tersebut. Sebagai contoh virus SARS. Sistem imun kita tidak mengenali mikro-organisma yang kita atau ibu kita belum pernah terdedah kepadanya. TRANSFER FACTOR memainkan peranannya dengan membantu sel T-pembantu mengenali musuh yang datang menyerang.

Sel-B mempunyai kemampuan untuk menembak penceroboh dengan enzim yang dapat menghancurkannya. Sebahagian dari sel-B akan kembali ke nodus limfa untuk membina antibodi bagi melawan penceroboh tadi. Sekiranya penceroboh ini menyerang lagi, sistem imun sudah bersedia mempertahankan diri disebabkan antibodi yang sudah dibina tadi.

Sel pembunuh semula jadi atau sel NK (natural killer) pula memusnahkan apa-apa yang berada di laluannya. Mereka menyemburkan sel yang dijangkiti dengan toksin dan enzim pemusnah, yang akan memusnahkan semua penceroboh asing atau sel yang tumbuh secara tidak normal seperti sel kanser. Apabila sel NK sudah mulai lemah atau tidak aktif dan tidak lagi berupaya memusnahkan sel kanser, disebabkan radikal bebas dan beberapa faktor lain, seseorang itu akan mendapat penyakit kanser. Memperkuatkan sel NK merupakan satu cara yang baik untuk kita memusnahkan sel kanser secara semulajadi (natural).TRANSFER FACTOR ADVANCE dan TRANSFER FACTOR PLUS masing-masing telah disahkan dapat meningkatkan aktiviti sel NK sebanyak 283% dan 437%.

Sel T-penindas boleh diibaratkan sebagai pasukan pengaman yang datang selepas penceroboh asing telah dimusnahkan dan untuk menenangkan gerak balas imun yang beraksi dengan hebat itu. Ia merupakan faktor penting dalam mengawal kerosakan tidak dijangka (collateral damage). Sekiranya gerak balas imun yang begitu aktif tidak dikawal, ia akan menyebabkan kerosakan yang teruk kepada tisu normal di sekelilingnya. Sekiranya sel T-penindas tidur dan tidak dapat mengawal gerak balas tersebut, kita akan mendapat penyakit yang dikategorikan di bawah penyakit autoimun. Terdapat lebih 80 jenis penyakit autoimun, contohnya adalah diabetes jenis 1, artritis reumatoid, psoriasis, sklerosis berganda dan lupus. TRANSFER FACTOR mampu membangkitkan sel T-penindas dari tidur dan mengawal gerak balas imun dari menyerang sel tubuh dan seterusnya menghindar kita dari mendapat penyakit autoimun.

Untuk membolehkan sistem imun melindungi kita seperti yang ditetapkan oleh Yang Maha Pencipta (Al-Khaaliq), kita perlu menjaga kesihatannya. Ia perlukan Vitamin E, Vitamin C, karotenoid, glutation, koenzim Q10, Zink dan antioksidan untuk kekal sihat dan berfungsi pada tahap terbaik. TRANSFER FACTOR RIOVIDA membekalkan antioksidan dan TRANSFER FACTOR yang diperlukan oleh tubuh kita..

Sekiranya anda merasakan anda tidak perlu mengambil permakanan tambahan untuk kekal sihat sepanjang hayat, fikirkan semula. Sila semak statistik mereka yang mendapat penyakit merbahaya seperti sakit jantung, kanser dan diabetes. Ia memberi kita petunjuk bahawa kita perlu melakukan sesuatu mengenai amalan permakanan kita.

Sumber dipetik daripada http://www.kesihatan.biz/artikel/imun.php

Kita sering terdedah kepada semua penceroboh asing ini yang menjadi punca kepada masalah kesihatan masa kini



March 31, 2011

4Life Nutrastart sebagai Meal Replacement


NUTRASTART ..

Semua orang boleh bermanfaat daripada minuman Nutrastart yang mudah disediakan ini, baik ibu yang sibuk, para ahli sukan, mahupun mereka yang tertumpu pada kerjaya mereka. Campurkan sahaja dengan air sejuk atau susu dan minuman segera ini dapat menyegarkan anda ke mana jua anda pergi. Ia boleh menjadi sarapan pagi mudah yang boleh diminum sebelum anda keluar rumah, makan tengahari segera sambil duduk di pejabat anda, ataupun minuman tengahari yang menyegarkan.

Setiap hidangan Nutrastart mengandungi 6 gram serat dan 18 gram protein soya dan protein wei, dengan yang mana, menjadikannya pilihan anda dalam menjaga kesejahteraan menyeluruh.

Nutrastart ( Setiap Hidangan )

* Mengandungi 100mg Transfer Factor E-XF untuk membantu kesejahteraan.
* Mengandungi 6 gram serat makanan
* Membekalkan 18 gram protien daripada sumber soya dan wei.
* Perisa coklat semulajadi yang lazat
* Diperbuat dengan bahan-bahan Bukan GMO
* Diperakui Halal oleh IFANCA
* Mengandungi 22 jenis bahan utama

1. Tranfer Factor E-XF
2. Protein Soya
3. Protein Wei
4. Serat Soya
5. Natrium
6. Kalsium
7. Magnesium
8. Zink
9. Besi
10. Kuprum
11. Vitamin A
12. Biotin
13. Tiamina ( Vitamin B1 )
14. Riboflavin (Vitamin B2 )
15. Niasin ( Vitamin B3 )
16. Pantotenat (Vitamin B5)
17. Piridoksina (Vitamin B6)
18. Asid Folik (Vitamin B9)
19. Vitamin B12
20. Asid Askorbik (Vitamin C)
21. Kolekalsiferol (Vitamin D3)
22. D-alfa Tokoferil (Vitamin E)

Transfer Factor merupakan molekul-molekul pengutus kecil yang memindah maklumat tindak balas semulajadi daripada satu entiti kepada entiti yang lain. Molekul-molekul Transfer Factor E-XF adalah daripada kolostrum bovin (lembu) dan kuning telur ayam, yang digabungkan untuk penjagaan yang lebih menyeluruh.
Gabungan protein, serat, Transfer Factor E-XF, 12 jenis vitamin dan 6 jenis mineral dalam membantu menjaga kesejahteraan menyeluruh.

Cara Pengambilan :

Masukkan dua (2) cedok Nutrastart dalam alat penggoncang. Isi alat penggoncang penuh dengan 240ml air, ketatkan penutupnya. Goncang dengan baik sehingga sebati, minum serta merta.

Cara-cara untuk menikmati NutraStart:

1. Ice Blended Nutrastart - Masukkan 2 cedok Nutrastart dan 100ml air dalam alat pengisar ais, tambah jumlah ketulan ais yang diingini. Kisar bahan-bahan secara sekata dan minum dengan segera.
2. NutraStart dengan oat segera- masukkan 2 cedok NutraStart dan 1 sudu besar oat segera dalam alat penggoncang. Tambahkan 240m air sehingga penuh. Goncang sehingga sekata dan minum dengan segera.
3. Agar-agar NutraStart - masukkan NutraStart dalam kuantiti yang diingini ketika menyediakan agar-agar untuk anak-anak anda atau parti.

Servings Per Container : 15 X 64g

Bahan-bahan :

Crystallized D-Fructose, Soy Protein Isolate, Whey Protien Concentrate, Sunflower Oil Creamer, Polydextrose, Xylitol, Cocoa Powder, Maltodextrin, Soy Fibre, Chocolate Flavour, Sodium Carboxymethylcellulose, Tricalcium Phosphate, Magnesium Oxide, Cow Colostrum and Egg Yolk Etract ( Transfer Factor E-XF), Salt, Ascrobic Acid, Vitamin A Acetate, Zinc Acetate, Ferous Citrate, Biotin, Niacinamide, Copper Gluconate, CAlsium Pantothenate, D-alpha Tocopheryl Acetate, Pyridoxine Hydorchloride, Thiamine Monoitrate, Cholecalciferol, Riboflavin, Folic Aced and Vitamin B12.



500g/balang/15 Hidangan
Harga Ahli : RM 134.00
Harga Bukan Ahli : RM 160.00
(hubungi kami untuk tawaran harga menarik)

October 13, 2010

TF Mendidik Sistem Pertahanan Badan..

TF TIDAK berfungsi sebagai membekal nutrien untuk boost sistem pertahanan badan.. kerana nutrien akan habis digunakan dlm jangkamasa yg singkat.
tetapi
TF berfungsi untuk mendidik sistem pertahanan badan dan akan kekal bersama sel antibodi sehingga... sel tersebut mati..

October 9, 2010

TF NUTRASTART


900gram/botol

Nutrastart dirumus khas sebagai 'meal replacement' yang sangat lengkap dengan nutrien dan zat yang diperlukan badan. Bukan hanya sesuai untuk pelansingan dan penurunan berat badan, tetapi juga sesuai bagi mereka yang ingin menambahkan berat badan serta bagi mereka yang sibuk. Memberikan zat yang mencukupi dengan hanya 160 kalori/sukatan termasuk 18 gram protein dan 10 gram serat. Nutrastart juga mengandungi Transfer Factor untuk meningkatkan sistem imun.

Nutrastart boleh diminum bila2 masa sahaja untuk menggantikan makanan biasa samada untuk sarapan, makan tengahari, atau makan malam dengan rasa coklat yang sangat sedap. Nutrastart sangat sesuai:
1) sebagai 'meal replacement' untuk mereka yang sibuk
2) sebagai 'pengenyang perut' untuk orang2 yang susah mengawal selera makan.
3) untuk kanak2 sebagai sarapan sebelum ke sekolah.
4) untuk orang2 tua yang sakit yang tidak mempunyai selera makan

Cara pemakanan:
Masukkan 2 scoop Nutrastart ke dalam air sejuk 240ml dan digoncangkan dan diminum segera. Nutrastart boleh juga dibuat sebagai ice-blended dan dicampur terus dengan buah-buahan seperti pisang. Juga boleh dicampur dengan Nestum atau Oat.

TF CARDIO (CV)




120 kapsul/botol



Transfer Factor Cardio adalah rangkaian dari ramuan2 hebat yang dirumus khas untuk kesihatan sistem kardiovaskular (jantung). Antara ramuan yang digunakan adalah Targeted Transfer Factor (khas untuk kesihatan sistem kardio, Red Rice Yeast, CoQ10, Resveratol, Arginate. Bahan2 ini dapat menyokong kesihatan kadar kolestrol dan pembuluh darah, menyahkan radikal bebas, meluaskan dan melembutkan urat2 darah dan juga melancarkan perjalanan darah.


TF Cardio juga mengandungi magnesium, potassium dan vitamin C yang membantu meregulasikan tekanan darah dan memberi keanjalan kepada pembuluh darah, vitamin B, terutama folic acid, vitamin B6 dan B12 dan anti oksidan seperti selenium, copper, zinc dan vitamin A, C dan E. Antara lain, bahan2 ini dapat berfungsi untuk menurunkan kadar homocystein di dalam darah.



TF BELLE VIE


60 kapsul/botol


Transfer Factor Belle Vie adalah nutrien yang baik untuk kesihatan dan kecantikan wanita. Ianya mengandungi Transfer Factor khas beserta herba2 terpilih, anti oxidan, phytoestrogen, indole dan calcium d-glucarate.

Khasiat utama:
1) Protein Transfer Factor membantu sel2 badan melawan sel2 asing yang menyerang organ payudara dan organ ginakologi wanita dan juga meningkatkan sistem pertahanan badan wanita.
2) Kandungan Belle Vie membantu pembaikan sistem reproduksi wanita dan payudara dengan membentuk estrogen-selular. Membantu proses penyahtoksin secara semulajadi dan melawan agen free radical yang dapat merosakkan sel selular badan kita.

3) Belle Vie mengandungi bahan lignan dan bunga lawang iaitu sumber utama phytoestrogen. Phytoestrogen membantu tugas2 hormon estrogen wanita. Belle Vie mengandungi bahan "indoles" dari sayuran brocoli, kubis dan kale, teh hijau dan biji anggur melawan free radikal

Apa Yang Membuatkan Produk Ini UNIK?
=> TF bertindak untuk meransang dan meningkatkan kekuatan sistem imun yang secara tidak langsung memberikan tenaga dan menyihatkan semua sistem dalam badan.

=>TF Belle Vie mengandungi Targeted Transfer Factor (molekul informasi khusus yang menguatkan tindakbalas imun terhadap pertumbuhan dan kualiti sel2 baru yang sihat) yang membantu mendidik sel2 imun dan meningkatkan kemampuan sistem imun untuk bekerja dengan lebih efektif dan mengenali serta bertindakbalas terhadap setiap ancaman yang berpotensi untuk mengganggu kesihatan tubuh badan.

=> Ciri2 NanoFactor Extract memberikan keseimbangan dengan cara menaikkan kemampuan sel2 imun dengan mengetahui bila harus bertindak, bagaimana harus bertindak dan bila harus kembali bertenang.

TF GLUCOACH



120 kapsul/botol


Transfer Factor (TF) GluCoach mengandungi ramuan2 yang boleh membantu dan menyokong kesihatan pankreas menerusi sistem metabolik dan endokrine. TF Glucoach berfungsi untuk mengawal gula dalam darah dan mengembalikan fungsi pankreas seperti sediakala. Selain daripada Targeted Transfer Factor (khas untuk kesihatan fungsi insulin), GluCoach juga mengandungi Indian Kino, Gymnema Sylcestre dan Momordica Charantia (Bitter Melon) juga membantu fungsi memproses gula dalam badan.

Terdapat juga Korean Ginseng dan Fenugreek iaitu herba2 yang menyokong kesihatan kadar glukos dan kadar kolestrol. Juga terda[at Chromium dan Vanadium yang menyokong kesihatan fungsi insulin. Alpha Lipoic cid (ALA) yang dikenali sebagai antioksida memberi sokongan kepada sistem metabolik dan endokrin dan menggalakkan pengimbangan tahap gula dalam badan.

TF Glucoach didatangkan bersama2 TF Vitamin & Mineral Complex sebagai set sokongan yang sesuai untuk masalah kencing manis. Tf GluCoach juga sangat bagus untuk digandingkan dengan Tf Advanced untuk membantu kesihatan pankreas dan menyokong fungsi insulin.


TF RIOVIDA




(2 botol /kotak-500ml/botol)


TF Riovida adalah Transfer Factor di dalam bentuk jus yang dicampur dengan beberapa ramuan istimewa lain. TF Riovida menggabungkan kemujaraban Transfer Factor E-FX dengan jus buah-buahan yang kaya dengan anti-oksidan (acai berry, buah delima, beri biru, elderberi, epal dan anggur ungu) untuk keperluan tenaga harian.

Riovida adalah minuman jus yang sesuai untuk semua lapisan umur dan produk awet muda yang sangat berkesan. Riovida sangat disyorkan untuk digunakan bersama-sama dengan produk2 Transfer Factor yang lain bagi mendapatkan kesan yang lebih optimum.

MANFAAT UTAMA:
1. Membekalkan anti-oksidan tertinggi dari gabungan buah-buahan yang sangat kaya dengan anti-oksidan dan vitamin C
2. Menggalakkan kesihatan jantung, sistem penghadaman, sistem darah dan sistem imun.
3. Menyokong penjanaan tahap tenaga yang sihat.
4. Mengandungi acai beri yang mempunyai kandungan anti oksidan yang amat tinggi (33 kali lebih tinggi dari teh hijau)
5. Mengandungi bluberi yang membantu kesihatan penghadaman dan gerak balas inflamasi yang normal.
6. Mengandungi Elderberi yang membantu meneutralkan radikal bebas, menggalakkan kesihatan jantung dan mengawal tahap stress.
7. Mengandungi Laktoferin yg membekalkan protein susu yang menyokong sistem imun.




TF CHEWABLE





90 chewable tablet/ 200mg/tablet



Sama seperti Transfer Factor Advanced, tetapi di dalam bentuk chewable (dikunyah). Rasanya enak, berperisa citrus dan sesuai untuk kanak2. TF Chewable juga dapat membantu meningkatkan daya berfikir (IQ) untuk kanak2 dan dewasa.

TF PLUS



90 kapsul/botol


Transfer Factor (TF) PLUS adalah rumusan pembina imun terunggul Transfer Factor Advanced (100mg) yang dicampur dengan beberapa ramuan istimewa lain. Selain daripada bahan utamanya iaitu Transfer Factor, TF PLUS juga mengandungi:
*) Maitake & Shiitake Mushroom (yang dapat membantu fungsi T-Sel (sistem imun)), Cordycep (kaya dengan polysaccharide yang dapat meransang aktiviti sistem imun),
*) Inositol HexaPhosphate (dikenali dalam fungsi kekuatan pencegahan),
*) Beta Glucan dr serbuk oat dan yis (peransang sistem imun yang dapat "mengejutkan" sel darah putih dari "tidur",
*) Mannans dari aloe vera (bahan yang terkenal kehebatannya lebih 3000 tahun sebagai agen anti-inflammatori, anti-viral, anti-bakteria dan lain2 kehebatan),
*) ekstrak Agaricus Blazeli (dikenalai sebagai raja cendawan-berfungsi antara lain untuk mengecutkan tumor,
*) Beta Sitosterol (peransang daya imun),
*) ekstrak daun zaitun (dapat menurunkan kadar duplikasi sel jangkitan kuman.

Kajian makmal bebas menunjukkan bahawa Transfer Factor ADVANCED Formula dapat meningkatkan keberkesanan sistem imun dengan meningkatkan fundsi Natural Killer (NK) sebanyak 437%. Sel NK adalah barisan hadapan sistem imun kita.

MANFAAT UTAMA:
1. Menggabungkan kekuatan Transfer Factor yang diperolehi dari kolostrum lembu dan kuning telur untuk sokongan sistem imun yang luas
2. Meningkat keupayaanbadan mengingati serangan lalu, menggalakkan keberkesanan dan kesihatan sistem imun.
3. Mendidik sel imun yang masih mentah mengenai bahaya semasa atau yang mungkin dihadapi, bersama dengan pelan tindakan.
4. Membantu di peringkat mengenali ancaman kesihatan
5. Menggalakkan imbangan sistem imun
6. Memupuk dan menyokong sistem imun semulajadi, taktik pertahanan pertama tubuh anda dari penceroboh asing.


TF ADVANCED



60 kapsul, 300mg/kapsul
LP : 35
Harga Ahli : RM 169.00
Harga Bukan Ahli : RM 202.80
(hubungi kami untuk tawaran harga menarik)


Kajian makmal bebas menunjukkan bahawa Transfer Factor ADVANCED Formula meningkatkan keberkesanan sistem imun dengan meningkatkan fungsi Natural Killer (NK) sebanyak 283%. Sel NK adalah barisan hadapan sistem imun kita.

Transfer Factor (TF) ADVANCED juga dikenali sebagai "MOLEKUL AJAIB". TF ADVANCED adalah Molekul Pendidik Sistem Imun. TF dapat memberikan informasi kepada sistem imun untuk mengenali "musuh-musuh" di dalam badan seperti kuman virus, bakteria, parasit dan juga sel2 kanser. 1 kapsul TF mengandungi informasi maklumat rupa bentuk lebih dari 100,000 jenis pathogen iaitu kuman, virus dan lain2 gejala penceroboh pembawa penyakit.

TF dapat meransang sistem imun untuk menyerang musuh2 penceroboh tersebut. TF juga dapat menenangkan dan mengimbang kembali sistem imun apabila musuh2 telah berjaya di atasi menjadikan ia penawar utama untuk berbagai masalah ancaman penyakit termasuk masalah penyakit auto-imun (iaitu sistem imun yang diluar kawalan akan menyerang sel2 baik dan juga tisu tubuh badan).

MANFAAT UTAMA:
1. Meningkatkan keupayaan badan mengingati serangan lalu, menggalakkan keberkesanan dan kesihatan sistem imun.
2. Mendidik sel imun yang masih mentah mengenai bahaya semasa atau yang mungkin di hadapi, bersama dengan pelan tindakan
3. Membantu di peringkat mengenali ancaman kesihatan.
4. Menggalakkan imbangan sistem imun

October 7, 2010

VITAMIN & HERBA mungkin berbeza tapi tujuannya sama iaitu untuk MERANSANG sistem imun tubuh. ANTIOKSIDAN mempercepatkan PEMBINAAN SEL pada organ dalaman yang 'berkarat' akibat serangan penceroboh ataupun radikal bebas. Namun 3 supplement di atas tidak lengkap jika sistem imun kita TIDAK KENAL penceroboh sebenar. TF adalah jawapan kepada penyakit yang sukar disembuhkan.


Jika anda mempunyai supplement yang dipercayai tetapi masih belum dapat menyelesaikan sesetengah masalah kesihatan, gunakan TF Advance untuk melengkapkan kebaikan supplement tersebut. TF tidak bercanggah dengan apapun jenis makanan kesihatan yang lain..

Jika sistem imun kita kuat dan bijak.. nescaya setiap organ dalaman kita kekal sihat dan bekerja mengikut fungsi masing2 dengan baik. Itulah yang dinamakan kesihatan dalaman yang baik.

October 3, 2010

Alahan Mengandung..

Facebook's Sharing: testimoni oleh Masnizan Mamat-Wollongong, Australia..(sedang mengandung 3 bulan, anak ke-2)


"..Izan masa pregnant anak sulung sebelum ni alahan sampai 6 bulan..seksa terasa..so masa awal2 pregnant kali nie DR ada bagi ubat untuk elakkan alahan..tapi mmg x menjadi..masih macam biasa jugak..dok muntah2..

kali ni, utk pregnant anak kedua skg ni..masa baru sebulan, izan masih lagi boleh masuk dapur..masuk je bulan ke-2 dah start dah TAK BOLEH MAKAN..TAK BOLEH MASAK..TAK BOLEH BAU..SABUN BASUH PINGGAN PUN BUSUK JADINYA..last2 guna pinggan pakai buang..

hari ni (2 Oct 2010) hari ke-4 izan makan Tf Advance ni..alhamdulillah sangat2 anim..macam berkesan laa..dengan izin Allah ;)..

lagi satu, sebelum ni izan tak boleh nak tido malam..rasa tak sedap badan..tapi lepas makan TF ADVANCE ni, alhamdulillah..tidur pon dah boleh lena.."

alhamdulillah..semuanya dengan izin Dia Yang Maha Esa..

Inc.500


Kehebatan Transfer Factor telah menjadikan 4Life sebagai syarikat Network Marketing yang paling berkembang pesat di USA dengan pertumbuhan sebanyak 6,108%.

Pada tahun 2003 (sebelum 4Life berada di Malaysia), 4Life telah dinobatkan sebagai syarikat No 1 dalam kategori Multi Level Marketing oleh sebuah majalah terkemuka, INC.500-America's Fastest Growing Companies. Setiap tahun majalah ini menyenaraikan 500 buah syarikat persendirian yang paling pesat berkembang di rantau USA dan 4Life Research terletak di tangga ke 15 di mana dari tangga 1 hingga ke 15, 4Life Research adalah satu-satunya syarikat MLM. Ini adalah pengiktirafan kepada 4Life hasil daripada kehebatan produk utamanya iaitu 4Life Transfer Factor.


May 23, 2010

Kenyataan Saintis W.H.O

Darryl See m.D., Associate Clinical Professor W.H.O


"Belum pernah dijumpai sebarang herba, produk kesihatan atau ubat-ubatan yang mempunyai KEKUATAN MENINGKATKAN SISTEM IMUN seperti Transfer Factor. Dengan meningkatnya ancaman kuman2 pembunuh & virus2 yg kebal terhadap ubat-ubatan, maka harapan kita hanyalah bergantung kpd kekuatan daya ketahanan badan kita sendiri" - Darryl See m.D., Associate Clinical Professor W.H.O (World Health Organization) Western Europe




Dr Darryl See juga telah membuat Ujian Klinikal untuk PESAKIT2 KANSER TAHAP 4 menggunakan Transfer Factor.

Saiz Kajian: 20 pesakit
PrognosisPesakit : Dapat hidup kurang dari 4 bulan
Selepas 6 bulan : 16 pesakit sudah beransur pulih dan semakin stabil

Dr Darryl See mengatakan " Belum pernah ditemui apa-apa bahan yang menyamai Transfer Factor dalam keberkesanannya"


CLICK HERE for TRANSFER FACTOR STUDY WITH 20 CANCER PATIENTS conducted by DARRYL SEE,M.D.



** Dr Darryl See adalah Associate Clinical Professor daripada badan W.H.O (World Health Organization), tidak mempunyai kaitan dengan syarikat 4life dan memberikan pendapatnya tentang Transfer Factor setelah membuat ujian klinikalnya.

Pemindahan Maklumat Sistem Imun Ibu - Anak

Tahukah anda?..
KENAPA IBU2 DIGALAKKAN MENYUSUKAN BAYI SEBAIK SAHAJA MEREKA DILAHIRKAN.

Susu awal ibu (juga dikenali sebagai kolostrum dikeluarkan dari saat bayi dilahirkan sehingga 24jam selepas itu) mengandungi antibodi yang sangat tinggi. Ini kerana,
kolostrum bukan hanya mengandungi nutrien, ia juga mengandungi Transfer Factor. Transfer Factor dari sistem imun milik si ibu akan memindahkan keupayaan membina imuniti kepada sistem imun si anak. Transfer Factor juga memindahkan maklumat mengenai organisma mikro yang boleh mendatangkan penyakit dari sistem imun si ibu (penderma) kepada sistem imun si anak (penerima). Ini adalah proses semulajadi (ciptaan Allah) yang amat menakjubkan, ia membuat sistem imun bayi menjadi kuat dan cerdik lantas mampu mempertahankan diri dari serangan berjuta-juta organisma mikro.

May 13, 2010

4Life Transfer Factor Dipatenkan




Produk 4Life Transfer Factor ini telah dipatenkan oleh syarikat 4Life Research dan ini bermakna hanya syarikat 4Life sahaja yang boleh mengusaha dan mengedarkannya tanpa saingan daripada syarikat lain. Ini merupakan peluang terbaik bagi pengedar2 untuk mengembangkan perniagaan, meluaskan pemasaran seterusnya menempa kejayaan tanpa persaingan.

May 3, 2010

The Next Trillion Company


Pakar industri Network Marketing telah meramalkan bahawa syarikat 4Life Research akan menjadi 'THE NEXT TRILLION DOLLAR COMPANY' - (Source: Network Marketing Business Journal 2005)


4Life Research



4Life Research adalah sebuah syarikat penyelidikan pemakanan tambahan yang telah beroperasi sejak tahun 1998 di Sandy, Utah USA. Syarikat ini mempunyai pasukan Research & Development (R&D) sendiri yang terdiri dari pakar2 saintis terkemuka. Produk yang dikeluarkan adalah 100% milik syarikat 4Life Research sendiri. Kini 4Life Research telah berkembang hampir ke serata dunia. Lebih 60 buah negara telah menikmati kebebasan kesihatan dan kewangan hasil daripada ciptaan produk2 hebat daripada syarikat ini. Pada tahun 2004, 4Life Research telah memulakan perniagaan di Malaysia sebagai 4Life Research Sdn Bhd (575339-A) dengan Dato Pahamin Rajab sebagai pengerusinya.

4Life Research terkenal dengan produk terulung mereka iaitu sebuah produk pembina antibodi/daya ketahanan badan iaitu 4Life TRANSFER FACTOR. Produk ini telah disahkan oleh para saintis di seluruh dunia sebagai produk paling terbaik atau produk No 1 di dunia dalam peningkatan sistem imun badan manusia dan produk Transfer Factor ini juga telah dipatenkan oleh 4Life Research.


Gambar ibupejabat besar 4LIFE Research di Petaling Jaya, Selangor, Malaysia