13 June 2016

4LIFE TRANSFER FACTOR ADVANCED TRI FACTOR

 http://transferfactor4us.blogspot.my/2015/05/4life-tf-advanced-formula.html

4LIFE TF ADVANCED TRI-FACTOR

Harga Biasa: RM214.80
Harga Ahli (Semenanjung): RM179.00
Harga Ahli (Sabah/Sarawak): RM180.00
Life Point: 35


4Life Transfer Factor Advance Formula mengandungi 100% Molekul Pendidik Sistem Imun Transfer Factor (TF). Transfer Factor adalah molekul kurniaan Tuhan yang memindahkan keimunan ibu kepada anak secara semulajadi. Transfer Factor memberi kebijaksanaan kepada sistem imun anda melalui 4 langkah berikut:

1 MENGENAL 
2 MERANGSANG
3 MENGIMBANGI
4 MENGINGATI

KEGUNAAN 4LIFE TF ADVANCED TRI-FACTOR
Kesihatan menyeluruh, kecerdasan minda, fokus, awet muda, kecantikan dalaman, kesuburan, tenaga. Sesuai untuk semua lapisan termasuk atlet, warga emas, ibu mengandung dan bayi yang baru lahir.

08 June 2016

4Life Pine Bark Grape Seed Plus Capsules

http://transferfactor4us.blogspot.my/2016/06/4life-pine-bark-grape-seed-plus-capsules.html

4Life Pine Bark Grape Seed Capsule Plus @ 4Life PBGS

Harga Biasa : RM156.00
Harga Ahli (Semenanjung): RM130.00
Harga Ahli (Sabah/Sarawak): RM131.00
Life Point: 25
  • Penuh dengan kebaikan antioksidan daripada kulit kayu pain dan ekstrak biji anggur.
  • Menyediakan sokongan antioksidan untuk menggalakkan kesihatan keseluruhan badan terutamanya berkaitan saraf, kardiovaskular dan sendi-sendi.
  • Dimuatkan juga antioksidan tambahan daripada teh hijau, kulit jeruk, acerola dan kunyit.

Wanita Hari Ini, TV3 Khamis 2 Jun 2016

Wanita Hari Ini, TV3 Khamis 2 Jun 2016

https://transferfactor4us.blogspot.my/2016/06/wanita-hari-ini-tv3-khamis-2-jun-2016.html



Sebagai seorang ibu anak ramai..yg terpaksa 'memberhentikan' diri dari kerja dalam bidang perakaunan 7tahun yang lalu kerana masalah kesihatan anak, dengan keadaan kewangan keluarga masih belum stabil dan hutang masih keliling pinggang..tetapi alhamdulillah rupa2nya ianya adalah asbab paling cantik untuk peluang nilai hidup yang jauh lebih baik kini.

https://transferfactor4us.blogspot.my/2016/06/wanita-hari-ini-tv3-khamis-2-jun-2016.html

Andai anda juga kini berada dlm situasi dan dilema yg sama..percayalah..setiap yg berlaku bukan kebetulan.. pastinya ada 'sesuatu' perancanganNya yg lebih baik..keep calm & smiling..beri peluang pada diri untuk menilai setiap peluang yang hadir sebaiknya seadilnya.. kerana Dia sentiasa menunaikan doa2 kita andai itu yg terbaik buat kita, tetapi pasti ada pengantara dan penyebabnya..peka dengan isyarat alam..in shaa Allah..

https://transferfactor4us.blogspot.my/2016/06/wanita-hari-ini-tv3-khamis-2-jun-2016.html

Psst!..nak tahu bagaimana 4Life sangat merubah hidup kami kini, jom sembang2..ilmu percuma je..tak rugi berkongsi..sharing is always to benefit other people's live!..goooooo Winners!!

07 June 2016

4Life LivRite

http://transferfactor4us.blogspot.my/2016/06/4life-livrite.html
4Life LivRite

Harga Biasa : RM130.00
Harga Ahli (Semenanjung): RM111.00
Harga Ahli (Sabah/Sarawak): RM112.00
Life Point: 20


LivRite® dirumus khas dengan campuran proprietari herba dan antioksidan untuk membantu menyokong proses detoksifikasi semulajadi badan dengan membekalkan nutrien penting ke hati.

Milk Thistle dan Brokoli membantu menyokong fungsi hati yang sihat.

Red Clover, Dandelion dan sokongan Artichoke membantu detoksifikasi.

31 May 2016

30 May 2016

Mengapa Network Marketing terbaik untuk anda?

Mari fikirkan sejenak konsep idea network marketing.

Katakan anda adalah seorang pemilik kedai makan franchise syarikat A yang sangat berjaya.  Selain pendapatan dari keuntungan runcit anda, anda juga dibayar oleh syarikat A sebanyak 6% dari keuntungan mereka kepada anda kerana apabila bisnes anda maju, keuntungan jualan bahan mentah mereka juga bertambah dan syarikat berkongsi dengan anda setiap bulan.

Seterusnya syarikat A ingin mengembangkan lagi perniagaan mereka ke seluruh dunia dan syarikat A memerlukan khidmat latihan dari orang yang telah berjaya dalam bidang ini dan anda adalah seorang yang paling layak untuk membantu mereka.  Jadi syarikat A menawarkan anda 3% perkongsian keuntungan untuk setiap kedai baru yang anda latih sehingga berjaya. Anda bersetuju kerana anda juga dapat ganjaran dengan membantu orang lain untuk berjaya sama seperti anda.

Jadi anda pun melatih 10 orang pemilik kedai yang baru.  Anda meluangkan masa dan wang ringgit untuk melatih mereka memasak, mengemas, mencuci, membuat kira-kira dan sebagainya sehingga mereka boleh menjalankan perniagaan mereka sendiri dengan mengikut satu sistem yang sudah terbukti berjaya.

Para pemilik kedai baru itu pula sangat gembira kerana selain pendapatan dari keuntungan runcit, mereka juga beroleh perkongsian keuntungan 6% syarikat sama seperti anda sebelumnya dan mereka tidak kisah tentang 3% profit sharing yang anda dapat dari syarikat hasil dari membimbing pemilik-pemilik kedai yang baru.  Anda juga sudah pasti lebih gembira kerana mendapat pendapatan bulanan tambahan sebanyak 3% hasil dari keuntungan syarikat A melalui kedai-kedai baru bawah bimbingan anda.

Seterusnya syarikat A ingin mengembangkan lagi perniagaan mereka ke pasaran baru dan syarikat A memerlukan khidmat latihan dari orang yang telah berjaya dalam bidang ini dan kini menawarkan pula 3% keuntungan kepada 10 orang anak didik anda tadi untuk membimbing pemilik2 kedai yang baru pula.  Kini pemilik2 kedai baru lebih beruntung kerana mereka ada bukan sahaja anak didik anda malah anda sendiri untuk membimbing mereka sehingga berjaya.

Maka dengan membimbing lebih pemilik kedai lain untuk menjalankan bisnes mereka  sehingga berjaya, keuntungan syarikat A juga bertambah, dan pembahagiaan keuntungan kepada para mentor juga bertambah dan orang yang paling rajin membantu orang lain akan dapat hasil lebih dari yang kurang.  Begitulah konsep network marketing yang dianjurkan untuk semua orang :-)

4Life listed in Physician Desk Reference for more than 10 years

4Life Transfer Factor Tri-Factor (nanofactor/transfer factor) - Full Prescribing Information

www.pdr.net

10 January 2016

4Life Enummi Shower Essentials

4Life Enummi Shower Essential adalah berasaskan tumbuhan semulajadi dengan meminimakan penggunaan bahan kimia yang memudaratkan kesihatan kepala dan kulit tubuh. 
4Life Shampoo, Conditioner, Body Wash mengandungi bahan yang selamat, semulajadi, lembut dan efektif. Formula 4Life Enummi Shower Essential yang kaya dengan bahan2 botanikal, protein dan vitamin menggalakkan rambut yang cantik, kulit yang lembut, licin dan bersih. Menawarkan kualiti spa pada harga yang berpatutan. Alamilah rangkaian mandian enummi hari ini juga!



enummi SHAMPOO

Harga Biasa : RM81.00
Harga Ahli (Semenanjung): RM69.50
Harga Ahli (Sabah/Sarawak): RM71.00
Life Point:10

  • berasaskan bahan2 semulajadi seperti minyak kelapa, chamomile dan rosemary
  • kaya dgn protein dan asid amino
  • galakkan proses baikpulih dan pengurusan rambutyg bersinar
  • mengandungi vitamin rambut, ekstrak tumbuhan dan antioksidan yang penting untuk suburkan, kuatkan dan licinkan rambut
  • tidak mengandungi paraben



enummi CONDITIONER 

Harga Biasa : RM81.00
Harga Ahli (Semenanjung): RM69.50
Harga Ahli (Sabah/Sarawak): RM71.00
Life Point:10

  • gabungan pelbagai bahan semulajadi yang berkhasiat seperti lobak merah dan timun, minyak bunga matahari dan kelapa, mentega shea dan buah delima.
  • kaya dgn protein, asid amino dan vitamin
  • tanpa paraben dan silikon
  • satu-satunya conditioner yang mengandungi Transfer Factor



enummi BODY WASH 

Harga Biasa : RM81.00
Harga Ahli (Semenanjung): RM69.50
Harga Ahli (Sabah/Sarawak): RM71.00
Life Point:10
  • Formula semulajadi drp bahan perapian seperti lidah buaya, mangga, avocado dan madu yg melembapkan kulit dan mandian yg menyegarkan.
  • kombinasi sempurna apabila digunakan dengan enummi Body Lotion utk faedah pelembap yg ungguh
  • tidak mengandungi paraben dan sulfat.

04 January 2016

Peluang Besar menanti anda!


TRANSFER FACTOR DIBUKTIKAN SAINS dengan ribuan laporan kajian sainstis seluruh dunia tentang keberkesanannya, untuk semua lapisan umur termasuk bayi dan tanpa sebarang kesan sampingan.. insyaAllah dgn izinNya..


TRANSFER FACTOR diramalkan akan berada di setiap rumah. Pada hari ini, cuma sekitar 20,000 sahaja rumah di Malaysia yang sentiasa memastikan produk TF ada dalam simpanan mereka. 

Bayangkan betapa besarnya peluang anda kerana terdapat berjuta rumah lagi yang menunggu ketibaan anda menyampaikan manfaat TF sebagai perlindungan terbaik kesihatan sekeluarga.

Kami bersedia membimbing orang2 yang mempunyai IMPIAN BESAR untuk lebih bebas, lebih sihat, lebih mewah dengan peluang terbaik di 4Life hanya dengan cara membantu menambah nilai kehidupan orang lain.

HUBUNGI KAMI SEKARANG bagi anda yang benar-benar serius ingin mencapai IMPIAN ANDA!

NAJIB & HANIM
4Life Presidential Diamond

03 January 2016

Bayi Pra Matang (29 minggu) dan Transfer Factor


Schzwan Lutfee bin Shaiful dilahirkan tidak cukup bulan iaitu pada usia kandungan 29 minggu pada 22 April 2012 yang lalu..berat baby Schzwan pada ketika itu hanyalah 805gram..dan beliau perlu dimasukkan ke dalam inkubator sehingga beratnya mencecah 1.5kg..

baby Schzwan diberikan oleh ibu bapanya En Shaiful dan Puan Laila TRANSFER FACTOR ADVANCE yang dicampur dengan susu dan diberikan melalui tiub sepanjang tempoh beliau di dalam inkubator tersebut..dalam tempoh sebulan lebih, beratnya telah mencecah 1.5kg dan dikeluarkan dari inkubator setelah tahap kesihatannya sangat memuaskan.

Walaupun lahir sebagai bayi pra matang, namun keadaan kesihatan baby Schzwan jauh sangat memberansangkan kerana seperti yang biasa kita ketahui, sistem imun bayi pramatang lebih lemah dan mudah dijangkiti penyakit.  Sehingga hari ini (02 April 2013), walaupun umurnya hampir genap 1 tahun, namun amat menakjubkan kerana beliau tidak pernah langsung lagi menghadapi sebarang masalah demam, batuk ataupun selsema walaupun sering di bawa keluar ke kawasan awam.

Subhanallah..kuasa Allah dengan Transfer Factor sebagai asbab terbaik kurniaanNya..secara saintifiknya Transfer Factor telah dibuktikan tiada kesan sampingan dan selamat walaupun untuk bayi baru lahir..dan salah satu buktinya baby Schzwan yg diberikan Transfer Factor sebaik sahaja lahir masih terus membesar dengan sempurna dan jauh lebih sihat berbanding bayi seusianya mahupun bayi2 pramatang lain..syukur alhamdulillah..


# 4Life Transfer Factor for all of us!

01 January 2016

TAPAK TANGAN TERKULAI SELEPAS KEMALANGAN DI KILANG..


En Nasir dari Kuala Kubu Bharu, Selangor terlibat dalam kemalangan di tempat kerjanya di kilang perabot pada 10 November 2012 yang lepas yang mengakibatkan tapak tangan kirinya terbelah hingga terkulai dan hujung jari kelinkingnya terputus..walaupun telah 2bulan berlalu, tangan beliau masih terasa seperti renjatan elektrik setiap kali terkena air, kebas dan sakit yg amat sangat setiap kali menunggang motor apabila tangannya yang memegang 'handle' bergegar serta beliau tidak dapat lagi memandu kereta kerana tangan kirinya tak mampu utk 'memasukkan gear'..dan yang lebih menyedihkan En Nasir kini kehilangan pekerjaan tanpa sebarang pampasan kemalangan (kerana bekerja di bawah sub-contractor).

Namun setelah diperkenalkan dengan Transfer Factor oleh Pn Siti Rahayah dan En Aziz pada awal Januari13 lepas, kini kehidupan En Nasir telah jauh berubah.. hanya slps 3 HARI menggunakan TRANSFER FACTOR Plus, dgn kuasa Allah swt, tiada lagi rasa 'renjatan elektrik', sakit kebas dan beliau juga telah boleh memandu kereta seperti biasa..HANYA DENGAN 3 HARI!!..Subhanallah..bahkan yg lebih menggembirakan lagi, dalam pada buntu tiada mata pencarian, beliau kini telah menerima memperolehi PENDAPATAN MENCECAH 4 ANGKA dari 4life hanya dgn berkongsi manfaat kebaikan Transfer Factor hanya dalam tempoh sebulan iaitu sepanjang bulan Februari 2013..Subhanallah..tq Ya Allah



# 4Life Transfer Factor







18 December 2015

Sleep Paralysis (Fenomena Di Tindih Hantu')


Satu masa dahulu, saya sering diserang fenomena 'di tindih hantu' iaitu sejak dari zaman remaja hinggalah setelah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak..tetapi selama ini saya tidak pernah tahu bahawa masalah ini adalah sejenis penyakit kerana selama ini saya fikirkan memang betul ada fenomena 'kena tindih oleh hantu' ;p ..tetapi hanya baru-baru ini sahaja saya dapat tahu rupa2nya fenomena ini adalah salah satu jenis masalah kesihatan iaitu 'Sleep Paralysis' dan yang lebih menarik lagi, saya baru tersedar hakikat bahawa sejak saya mula gunakan 4LIFE TRANSFER FACTOR ini dari awal tahun 2010, saya kini tidak pernah lagi mengalami masalah Sleep Paralysis ini..Subhanallah..rupa2nya bila kita dah 'bijakkan' sistem imun ke tahap yg optimum, sampaikan tak perasan, masalah yang kita tak perasan pun badan dan tolong 'selesaikan' sekali..semua dgn izinNya dan TF cuma sebagai asbab yang tepat..tq Ya Allah..

4Life Transfer Factor for us!




"Sleep paralysis atau dalam Bahasa Melayunya ialah ‘lumpuh waktu tidur’ keadaan yang mana badan kita akan menjadi lumpuh sementara (temporary paralysis).  Temporary Paralysis ini selalu berlaku bila mula-mula nak tidur (hypnagogic paralysis) atau baru-baru bangun dari tidur (hypnopompic paralysis). Normal badan manusia apabila masuk stage tidur yang nyenyak atau REM (rapid eye movement-waktu nyenyak, bola mata kita akan bergerak-gerak) , otak akan beritahu badan supaya berehat seolah-olah badan kita seperti di switch off kejap. Otak kita pun ada switch off button yang dipanggilReticular Activating System (RAS). So, ketika ini REM atonia (tiada muscle tone). Yang tinggal ketika ini hanya automatic function seperti degupan jantung, bernafas dan sebagainya. Lebih kurang macam screensaver atau hybernate lah.


Jadi, apabila kita bangun, RAS akan switch on balik. Kita akan sedar sepenuhnya. Tapi kadang-kadang berlaku juga keadaan yang mana electrical signal tidak diactivatekan oleh otak untuk switch on balik badan kita. Ketika itu, badan kita akan lumpuh seketika sebelum otak akan diaktifkan semula. Memang menakutkan, tapi benar, kita seperti lumpuh sekejap. Masa tu, mungkin ada yang tidak lumpuh sepenuhnya tapi sebahagian saja. Sebab itu ada yang boleh gerak-gerakkan jari, tapi bahagian badan lain tak boleh bergerak.

Satu lagi, sleep paralysis ini juga selalu datang dengan halusinasi dalam bentuk auditory(bunyi yang pelik-pelik), visual (nampak benda bukan-bukan) atau tactile (deria sentuhan, terasa ada benda sentuh/hempap dll..) Sebab tu kita rasa macam kita kena himpit hantulah, bunyi mengilai lah. Pernah juga terjadi kepada saya, macam hantu tu tepuk-tepuk punggung saya. Kurang asam betul!! Tapi bila dah baca artikel pasal sleep paralysis ni, hilang risau saya. Hiks!
Sebab-sebab yang membolehkan sleep paralysis berlaku:-
1. Tidur dalam posisi terlentang terlalu lama
2. Jadual tidur yang tidak tentu arah (irregular sleep clock)
3. Sleep/rest deprivation (tak cukup tidur la ni… penat sgt)
4. Stress yang banyak kat otak… masalah keluarga, kewangan bla2
5. Pertukaran gaya hidup secara tiba2 (macam biasa dok rumah jer, tetiba esok gi berenang kat laut, panjat gunung dan lain-lain)
6. Orang yang ada penyakit narcolepsy (tidur secara tiba-tiba walaupun ketika itu sedang bersembang dengan ahli mesyuarat tingkap)"

Credit to  http://testingunderground.wordpress.com/2011/02/21/hantu-tindih-lumpuh-waktu-tidur-sleep-paralysis/



# 4Life Transfer Factor

07 December 2015

Preview Mingguan Transfer Factor dan Peluang Perniagaan Sambilan 4Life

Bagi anda yang ingin ambil tahu dengan lebih lanjut tentang produk Transfer Factor dan bagaimana untuk mendapatkan produk Transfer Factor ini secara percuma dan potensi pendapatan pasif yang boleh diwarisi, anda boleh datang ke preview mingguan kami.

Sila hubungi kami 0132049155 atau 0196675699 untuk keterangan lanjut atau untuk tempah tempat anda.  Pakaian kemas.

4Life Transfer Factor is the best!!!

04 December 2015

Probiotik dan Usus Anda



Bayangkan 1.5kg BAKTERIA tinggal di dalam USUS anda pada ketika ini!

Apabila anda sihat, campuran bakteria yang 'baik' dan yang 'buruk' ini berada dalam keseimbangan yang ideal.  Namun begitu, jika keseimbangan ini terjejas, kesihatan anda akan terancam.

Setiap tahun, berjuta-juta orang mengunjungi doktor dan hospital untuk merawat masalah sistem pencernaan mereka.  Berjuta-juta orang mengunjungi farmasi untuk membeli produk kesihatan untuk melegakan perut berangin, masalah penghadaman, cirit birit dan sembelit.

Kultur bakteria yang seimbang membantu memastikan fungsi saluran pencernaan yang sihat.  Untuk mengekalkan kesihatan usus, badan anda mestilah mempunyai sebanyak 85% bakteria 'baik' untuk mengekalkan pengkolonian melampau bakteria 'buruk' ataupun patogen.

Bakteria yang 'baik' dikenali sebagai probiotik yang bermaksud 'untuk kehidupan'.  Probiotik melapisi saluran gastrousus dan menghalang pencerobohan daripada patogen.  Walau bagaimanapun, faktor seperti tekanan hidup, pencemaran alam sekitar, tabiat pemakanan yang tidak sihat  dan umur boleh mengurangkan probiotik di dalam tubuh badan kita.  Maka pengambilan probiotik setiap hari untuk menambah bilangan bakteria 'baik' adalah sangat penting!

Probiotik & Wanita

Hampir setiap wanita mengalami vaginitis pada umur tertentu dan kebanyakan mereka akan mengalami masalah yang sama beberapa tahun kemudian.  Vaginitis biasanya berlaku akibat jangkitan bakteria atau kulat yangmenyebabkan keradangan pada membran mukus yang melapisi faraj.  Penyebab lain mungkin berpunca daripada penggunaan antibiotik secara berlebihan, kehamilan, menapous, terapi sinaran atau kebersihan yang rendah di bahagian bawah badan.

Ekologi bakteria dalam saluran kencing wanita adalah dinamik danmudah berubah. Maka, wanita juga mudah terdedah kepada jangkitan saluran kencing (UTI-Urinary Tract Infection).  Simptomnya termasuklah tetapi tidak terhad kepada air kencing yang berbau busuk, demam, loya, cirit birit dan kesakitan semasa membuang air kecil.

Satu lagi masalah yang biasa berlaku adalah jangkitan yis, atau Candidiasis, yang disebabkan oleh pertumbuhan Candida Albicans yang berlebihan yang lazimnya boleh didapati di dalam mulut, tekak, saluran percernaan, saluran genitourinari dan kulit.  Biasanya, Candida hidup secara harmoni  dengan microb lain di dalam badan.  Namun begitu kehadiran Candida  yang terlalu banyak di dalam sistem pembiakan wanita boleh mengakibatkan ketidakseimbangan hormon, sindrom pra haid, kitaran haid yang tidak tetap  dan rasa sakit di bahagian abdorman.

Kajian telah menunjukkan bahawa campuran probiotik seperti Lacto dan Bifido dapat membantu mengembalikan keseimbangan microflora di bahagian urogenital dan gastrousus untuk menghalang jangkitan faraj dan saluran kencing.  Kultur bakteria 'baik' ini memainkan peranan yang penting untuk mengawal pertumbuhan patogen.

Justeru, ambillah probiotik setiap hari untuk kekal sihat, bertenaga dan ceria!


Probiotik dan Kanak-Kanak

Apabila seseorang kanak-kanak jatuh sakit dan menerima rawatan antibiotik, antibiotik akan mengurangkan bakteria 'baik' di dalam saluran gastrousus kanak-kanak berkenaan, dan kesan sampingannya adalah cirit birit.  Cirit birit mengurangkan kandungan bendalir badan, menyebabkan penyhahidratan dan komplikasi2 lain.

Sebaliknya, probiotik melapisi saluran gastrousus untuk menyekat pertumbuhan bakteria 'buruk' dan pada masa yang sama meningkatkan daya pertahanan badan kanak-kanak.  Ini sangat bermanfaat untuk kanak2 yang tahap imunnya yang agak lemah atau masih berada dalam tahap perkembangan.

Kalsium yang merupakan salah satu unsur yang sangat penting untuk tumbesaran kanak-kanak dapat diserap  dengan lebih baik dengan kehadiran bakteria penghasil asid.  Strain bakteria sebegini sangat membantu dalam penghadaman protein serta meningkatkan tahap sistem imun badan disamping mengurangkan masalah alergi.

Oleh itu, pengambilan probiotik setiap hari di kalangan kanak-kanak adalah wajar dan penting untuk menjamin proses penghadaman dan penyerapan nutrien yang lebih baik.

4Life Transfer Factor for us!



02 December 2015

Roel Buban the "Cotton Candy" Man




Kisah Roel Buban dari Filipina dan 4Life Transfer Factor?

 Tidak lama dahulu, beliau adalah seorang penjual gula kapas di tepi jalan di Filipina. Beliau sangat miskin dan keluarga beliau tidak mempunyai apa-apa. Kali pertama beliau menghadiri majlis 4Life di Filipina adalah untuk mendapat makanan percuma di majlis itu.  Dalam majlis itu, perkongsian oleh Saudara Fazley dari Singapura telah membuka mata beliau sehingga menjadi yakin dan bertambah yakin bahawa beliau dapat mengubah kehidupan melalui peluang 4Life. Kini, beliau adalah seorang Presidential Diamond dan telah menjana ribuan dolar setiap bulan. Roel Buban telah berada di Malaysia berada di Malaysia 27 Ogos 2014 yang lepas untuk berkongsi inspirasi hidup beliau.  Perkongsian dalam bahasa Filipina tetapi dengan adanya jurualih bahasa, semua audien yang hadir dapat merasakan suatu semangat yang sangat membara disamping keikhlasan hati beliau demi mengubah nasib diri dan keluarga terutamanya nasib anak-anak beliau. Semua audien yang hadir sangat 'terkesan emosi' termasuklah jurualih bahasa sendiri.

Sebagai seorang yang pernah hidup susah yang mana pendapatan harian cuma RM3 sehari,  Roel Buban menyatakan melalui 4Life, beliau dapat mengubah nasib kehidupan dengan sangat mudah. Beliau juga berulang kali menyebut IMPIAN! IMPIAN! IMPIAN! dalam bahasa Filipina kerana beliau kini yakin dengan peluang 4Life, segala impian boleh dicapai.  


"4Life Easy, Follow Your Dream!"

Real Success Real Story with 4Life Transfer Factor!

Apakah Itu PROBIOTIK?

Probiotik ialah bakteria hidup yang membawa pelbagai faedah kepada kesihatan apabila diambil dalam kuantiti yang mencukupi.  Probiotik merujuk kepada trillion organisma mikrobial hidup yang wujud secara semulajadi dalam saluran penghadaman anda.  Ia juga dikenali sebagai bakteria jenis baik yang membantu mengekalkan keseimbangan mikroflora usus yang sihat.  Mikroflora usus yang sihat memperkuatkan fungsi saluran penghadaman dengan memperbaiki sistem penghadaman dan penyerapan nutrien serta meningkatkan kadar pergerakan usus.

Sebanyak 80% tisu imun badan berada di dalam usus dan dipengaruhi secara langsung oleh kekerapan pengambilan probiotik.  Selain menyekat pertumbuhan bakteria yang memudaratkan kesihatan, probiotik juga melekat pada dinding usus dan mencegah bakteria yang merbahaya daripada mendiami saluran usus.

Tahap bakteria jenis baik yang sihat dalam saluran penghadaman dapat mengurangkan masalah perut kembung, sembelit dan masalah penghadaman.

- 4Life Transfer Factor simply the best! -

TRANSFER FACTOR: Potensi TF sangat besar kerana TF adalah penemuan terbaru dalam sains perubatan sama seperti Vitamin, Herba dan Antioksidan berpuluh tahun dulu, dan sesiapa yang menjadi orang yang terawal menyebarkannya telah pun menjadi multi-millionaire hari ini.


TF pula masih baru dan ada 17 tahun lagi tempoh paten jadi hanya satu pengeluar sahaja iaitu 4Life Research dan hanya dipasarkan melalui network marketing di 60 negara (kecuali Rusia) dan memang diramalkan berada di setiap rumah sepertimana Vitamin, Herba, Antioksidan, TV, Handphone, etc..

Network Marketing yang dipraktikkan oleh 4Life pula adalah genuine dan tidak perlu jadi 'head hunter' kerana semua yang telah guna TF atas dasar memerlukan ataupun saja cuba-cuba akan terus menggunakannya sebagai satu keperluan. Kemudian kebaikannya dikongsikan sepertimana yang KITA SELALU BUAT.

Proses itu jadi berantai sehingga pulangan actual payout 4Life yang tinggi membolehkan pengguna makan TF secara percuma dan seterusnya jadi pasif income yang bertambah diatas penggunaan produk, sepertimana aku sekeluarga :)

# 4Life Transfer Factorfor all of us!

01 December 2015

Apa Itu TRANSFER FACTOR

Tersenarai di bawah adalah Soalan Lazim tentang 4Life Transfer Factor.  
Sila email atau hubungi kami via call/sms/whatsapp untuk mengetahui dengan lebih lanjut.


 1. Apakah itu TRANSFER FACTOR (TF)? 

Transfer Factor adalah sel memori yang diterbitkan oleh sistem tubuh selepas setiap kejayaan tubuh melawan kuman penyakit.  Sel memori ini akan berkumpul pada kadar yang banyak dalam susu awal ibu (kolostrum). Setiap ibu (manusia atau haiwan) yang menyusukan anaknya akan mengalihkan pengalaman menentang penyakit seluruh hidupnya kepada anaknya melalui susu awal ibu. TF adalah sesuatu yang paling berharga dalam susu awal ibu dalam memberi bayi yang baru lahir kekuatan melawan penyakit yang ada dalam udara.



2. Apakah itu KOLOSTRUM?
 

Kolostrum adalah susu awal yang terdapat dari 1-3 hari selepas si ibu melahirkan bayinya.

3. Apakah yang mendorong para saintis untuk mencari TF dalam kolostrum?

Melalui pengamatan, mereka dapati bahawa anak-anak lembu yang tidak diberi susu awal ibunya selepas dilahirkan akan mati dalam beberapa ketika, walaupun terdapat banyak makanan-makanan lain yang diambilnya. Infeksi dari serangan kuman, virus dan kulat adalah puncanya. Para penyelidik mendapati bahawa anak-anak lembu yang baru dilahirkan mempunyai sistem ketahanan tetapi tidak mengenali rupa jenis kuman, virus, kulat dan lain-lain. Dengan adanya TF yang diperolehi melalui  Susu Awal/Kolostum, sistem ketahanan anak-anak lembu dapat mengenali musuh-musuhnya, lantas dapat mempertahankan diri dari serangan.


5. Apakah sejarah disebalik TF? 


Pada tahun 1949, Doktor H. Sherwood Lawrence, dalam kajiannya mencari penawar penyakit batuk kering (tuberculosis), mendapati bahawa ada satu faktor dari dalam darah seseorang yang sudah pulih dari penyakit, boleh di 'PINDAH' kan kepada orang lain untuk PENCEGAHAN dan PEMULIHAN penyakit tersebut.  Beliau menggelarkan perkara tersebut tersebut sebagai "TRANSFER FACTOR". 


6. Apakah fungsi TRANSFER FACTOR?
 

a) MERANGSANG PENGELUARAN NATURAL KILLER CELL sehingga 437%!!! Ini adalah 10-30 kali ganda lebih tinggi kekuatan peningkatan daya imun berbanding sebarang herba atau makanan kesihatan yang pernah dikaji oleh saintis. Sel NK adalah bahagian yang paling penting dalam sistem ketahanan tubuh badan buat menentang segala infeksi. Ia meronda, mencari dan memusnahkan segala bentuk infeksi, sel rosak dan sel berpenyakit. 

b) MENGINGATI. Setiap molekul Transfer Factor memiliki gambaran satu jenis penceroboh dan tubuh kita mempunyai lebih trillion molekul TF ini. Ia akan membolehkan sel imun tubuh supaya dapat mengenali musuh dengan cepat dan tepat.


c) MENENANGKAN. Sistem tubuh luar kawalan boleh menjadi keliru dan bertindak menyerang sel-sel baik dan juga tisu tubuh badan sendiri.  Terdapat molekul yang jauh lebih kecil dari Transfer Factor dikenali sebagai Nano Factor akan menenangkan sel-sel imun apabila musuh yang sebenar berjaya di atasi dan mengarahkan sel-sel imun tersebut agar kembali kepada keadaan bersiap-sedia.


7. Jika TF terdapat dalam kolostrum, mengapa tidak mengambil kolostrum sahaja?


TF tidak membawa allergy, sedangkan kolostrum mengandungi antibodi, hormon dan protein kasar yang boleh membawa alergi pada manusia. Sedangkan TF bersifat 'non-species spesific', bermakna ia sesuai samada kepada manusia mahupun spesis yang lain. Kolostrum juga hanya mengandungi 2%-5% sahaja TF, dan anda harus mengambil 45,000mg kolostrum untuk mendapatkan 600mg TF. Ini bermakna 1 biji TF adalah sama kekuatannya dengan 75 biji pil kolostrum. 


8. Bolehkah orang-orang yang mempunyai alergi kepada susu atau Lactose Intolerant mengambil TF? 

Seperti yang diterangkan di atas, TF tidak membawa pada sebarang alergi kerana ia tidak mengandungi susu, lemak susu atau gula susu (lactose). TF telah diasingkan daripada sumbernya melalui sistem penurasan terkini milik 4Life Research yang telah menelan belanja yang tinggi untuk disempurnakan.


9. Saya sedang mengamalkan makanan-makanan kesihatan lain seperti vitamin, herba, antioksidan dan lain-lain. Apakah perlu saya mengambil TF?


TF bertindak terus kepada sistem yang paling penting dalam sistem tubuh manusia.  Makanan tambahan lain hanya memberikan zat nutrien kepada sel dan organ tetapi tidak dapat memberi informasi atau kebijaksanaan untuk mengenali musuh-musuhnya. Sama juga seperti seorang yang kuat, tapi dungu, nescaya akan dapat dikalahkan juga oleh musuh-musuhnya.


10. Adakah terdapat bukti-bukti sains yang membuktikan TF dapat meningkatkan daya imun jauh lebih tinggi dari makanan kesihatan lain?


Ya! Walaupun makanan kesihatan lain mempunyai fungsi-fungsi tertentu dalam kesihatan manusia, TF memainkan peranan paling penting dalam daya melawan penyakit. Kajian sains yang dijalankan selama 7 tahun (1992- 1999) oleh Jeunesse Inc - Institute of Longevity Medicine, California, keatas 198 produk2 terkenal di dunia ini yang terbahagi kepada lebih 400 ramuan, telah membukti penemuan ini. Dalam 198 produk, cuma 46 sahaja yang dapat merangsang dari 10% - 48%. TF Advance dan TF Plus dapat merangsang ketahap 283% dan 437% (sila lihat laporan penyelidikan).


11. Adakah kajian TF telah dibuktikan dan disahkan oleh sains? 


Sejak penyelidikan Doktor Sherwood Lawrence pada tabun 1949, terdapat lebih 3,500 laporan-laporan sains tentang kajian klinikal Transfer Factor yang melibatkan beribu-ribu penyelidik dari seluruh dunia termasuk Malaysia. 

 

12. Jika TF terlalu bagus dan berkesan, mengapa doktor-doktor tidak menggunakannya di kIinik?




Transfer Factor telah menempa sejarah kerana menjadi pemakanan kesihatan yang pertama digunakan sebagai ubat di hospital-hospital Rusia bermula dari tahun 2004.  Di Amerika, Eropah dan kini seluruh dunia, terdapat ramai para doktor  yang sudah mula menggunakan dan mengesyorkan TF kepada pesakit2 mereka kerana produk TF telah disenaraikan dalam buku PDR (Physicians' Desk Reference) iaitu buku panduan dan rujukan para doktor bagi 'non-drug prescription'. 

 

13. Adakah selamat menggunakan TF? 

la adalah 100% selamat, asli dan tanpa sedikitpun kadar toksik. Pengkaji telah memberikan dose sehingga 2000 kali ganda kepada seorang sukarelawan untuk ujian klinikal dan mendapati tiada langsung kesan sampingan terhadap buah pinggang, jantung dan hati sukarelawan tersebut malah organ-organ tersebut dapat berfungsi dengan lebih baik.


14. Adakah semua orang boleh mengambil TF?  



Ya. Dari bayi yang baru lahir, ibu mengandung sehingga yang telah berumur malah atlet, boleh mengambil TF.  Ini kerana TF adalah semulajadi.


15. Adakah informasi tentang keselamatan menggunakan TF? 

Pada tahun 1980, FDA (USA) meluluskan kolostrum (susu awal lembu) dan diikuti dengan kelulusan mengambil TF dari kolostrum untuk kegunaan manusia pada tahun 1985.


16. Siapakah yang boleh mendapat manfaat dari pengambilan TF? 


Semua orang yang ingin mencegah dan sebagai sokongan rawatan, awet muda, meningkatkan minda/IQ dan juga yang mahukan tenaga yang lebih, memang sangat dianjurkan untuk mengambil TF.


17. Saya cukup sihat. Apakah perlu saya mengambil TF?



Serangan kuman, bakteria, parasit dan virus terjadi setiap masa terhadap tubuh badan.  Tubuh kita bekerja tanpa henti 24 jam sehari bagi memastikan tubuh kita kekal sihat.  Namun, akibat corak kehidupan zaman ini seperti gaya hidup, kadar stress, gelombag mikro serta pencemaran kepada makanan, air dan udara menjadikan tubuh kita semakin lemah dari hari ke hari. TF mendidik tubuh kita untuk kembali cergas dan sentiasa bersedia terhadap serangan musuh-musuh yang bakal berada dalam tubuh badan kita.  Pencegahan adalah jauh lebih baik dari merawat. 


18. Saya sedang mengambil ubat doktor. Bolehkah saya mengambil TF juga?



Ya, boleh. TF adalah asas kepada sistem pertahanan tubuh manusia.  Tubuh manusia juga membina molekul TF sendiri.  TF dari sumber luar juga adalah sama seperti manusia dan ia tidak bercanggah dengan apa sahaja ubat-ubatan doktor, malahan TF akan mempercepatkan proses penyembuhan seseorang itu dari dalam.


19. Bolehkah wanita hamil mengambil TF? 
 


Ya boleh malah sangat dialu-alukan.  TF sangat baik untuk pertumbuhan bayi dalam kandungan, malah dapat membantu mengurangkan alahan mengandung para ibu. 


20. Bagi seseorang yang tidak boleh menelan kapsul, bagaimanakah cara untuk mengambil Transfer Factor?


Kapsulnya boleh dibuka dan campurkan isi kandungannya kepada air, bubur pada suhu sederhana.


21. Adakah Transfer Factor sama seperti vitamin, herba, stem cell, antioksidan, hormon, enzyme atau sebarang makanan tambahan?


Tidak. TF dibina oleh tubuh khusus untuk kegunaan tubuh sendiri.  TF adalah molekul yang tidak perlu diuraikan lagi kerana TF sudah berada dalam peringkat paling halus dan sangat mudah diserap oleh tubuh.


22. Adakah TF terlalu mahal?



Jika dibandingkan dengan daya kekuatan dan keberkesanan TF dalam merangsang pertahanan badan, ia adalah jauh lebih murah daripada produk2 kesihatan lain. Contohnya, jus noni dan aloe vera merangsang setinggi 15% sahaja dengan TF Plus yang dapat merangsang setinggi 437 %, iaitu 29 kali ganda lebih tinggi! Jika satu botol jus noni/ aloe vera berharga RM80, anda harus berbelanja $1,160 (RM2,320) untuk mendapat kekuatan yang sama seperti 1 botol TF Plus yang berharga cuma sekitar RM232 - RM278 sahaja.  Jadi, MANA LEBIH MURAH??


23. Adakah selamat untuk mengambil lebih TF dalam sehari? 

Ya, selamat. Tidak terdapat sebarang laporan kesan toksik dari pengambilan berlebihan TF.


24. Bolehkan seseorang itu mengambil lebih banyak TF dari apa yang disyorkan?


Seseorang itu mungkin memerlukan perlukan dos yang lebih tinggi dalam jangka masa pendek bagi sokongan yang lebih kuat dalam menghadapi jangkitan. Walaubagaimanapun cara yang terbaik untuk memulakan mengambil TF Plus adalah dengan mengikut dose yang dicadangkan.  Sila dapatkan nasihat doktor yang berpengetahuan mengenai Transfer Factor.


25. Bolehkan TF diambil bersama vitamin, mineral, enzyme, ginseng, gamat atau herba-herba yang lain? 

Ya, boleh. Fungsi TF tidak bercanggah dengan supplement lain.


26. Apakah penyakit-penyakit yang memerlukan TF? 


TF akan mendidik serta merangsang sistem ketahanan seseorang itu untuk melawan dan mengatasi segala masalah kesihatan, kecuali mati.


27. Mengapa lembu dipilih sebagai sumber TF?



Lembu mempunyai susu awal yang cukup banyak.  TF tidak tertakluk kepada jenis tertentu, bermakna ia sesuai dan boleh digunakan oleh manusia walaupun unsurnya dari berlainan spesis.  Lembu juga lebih terdedah pada cabaran-cabaran alam persekitaran seperti kotoran, kuman, virus, hama, kulat, habuk dan sebagainya, menjadikan pertahanan tubuh jauh lebih kuat dari manusia. 

lni bermakna TF dari unsur kolostrum lembu mempunyai banyak "pengalaman" dan "kebijaksanaan" dalam mendidik dan merangsang pertahanan badan. Susu untuk kegunaan produk hanya akan diambil selepas anak lembu yang baru lahir telah memenuhi keperluan kritikalnya.


28. Adakah kemungkinan TF atau kolostrum dicemari oleh kuman lembu gila (mad cow disease)?


a) Tidak mungkin. Pakar telah mengesahkan bahwa kuman BSE (bovine spongifonn encephalopathy) tidak masuk ke saluran mammari ke kolostrum. Pemeriksaan kepada semua lembu-lembu yang diserang penyakit lembu gila tidak mempunyai susu yang dijangkiti. Para saintis juga mendapati bahwa kesan jangkitan kuman BSE berada di otak dan tulang belakang lembu. Tidak pernah terdapat susu yang dijangkiti.

b) World Health Organization (WHO) memberi kenyataan: "Ujian terhadap susu-susu dari lembu yang dijangkiti kuman BSE tidak menunjukkan sebarang jangkitan. Susu dan produk-produk yang diperbuat dari susu telah disahkan selamat dan bebas dari jangkitan sebarang kuman walaupun di negara yang mempunyai banyak insiden penyakit lembu gila." 


29. Mengapa harus saya mengambil TF jika saya sudahpun menerima TF  sewaktu saya masih bayi?  

TF yang kita terima dari ibu kita sewaktu baru dilahirkan dahulu membantu tubuh kita untuk cabaran pada masa tersebut. Sekarang kita menghadapi banyak cabaran baru sedangkan tubuh kita semakin lemah akibat umur yang meningkat dan faktor-faktor yang melemahkan tubuh badan. Memastikan sistem ketahanan tubuh pada tahap optimum adalah sangat penting untuk kesihatan yang berpanjangan. 


30. Berapa kerap harus saya mengambil TF? 

Setiap hari, tubuh badan kita menghasilkan sel-sel baru yang memerlukan informasi. TF harus diambil setiap hari bagi memastikan tubuh kita sentiasa mendapat sokongan dan didikan bagi menghadapi cabaran-cabaran yang sentiasa memenuhi alam persekitaran kita.


31. Adakah sebarang peluang bagi syarikat-syarikat lain juga meniru dan menjual TF di pasaran?

Syarikat-syarikat lain akan sentiasa mencari jalan untuk meniru dan menjual TF kerana mereka tahu bahawa Transfer Factor mempunya pasaran yang sangat luas dengan nilai yang sangat tinggi. Tetapi, perlindungan milik hakcipta (patent) telah dicapai hanya kepada syarikat 4Life Research untuk jangkamasa yang lama. Proses mengasingkan TF dari kolostrum dan kuning telur ayam yang sangat rumit, telah dapat dihasilkan oleh para saintis di 4Life Research setelah beberapa tahun menjalankan penyelidikan dan kajian. Setiap tahun, penemuan demi penemuan terbaru oleh saintis di 4Life Research akan dicapai dan ini menjadikan 4Life Research sentiasa berada di hadapan dalam bidang Transferceutical. 


32. Adakah saya perlu mempunyai latar belakang pengetahuan sains atau ubat-ubatan untuk berkongsi sama tentang Transfer Factor?


Tidak. Konsep TF mudah diterangkan kerana ia adalah bahan asas dalam sistem ketahanan manusia.  Di mana-mana, manusia sentiasa mencari jawapan dalam menjaga kesihatan dan meningkatkan daya melawan penyakit (peningkatan imun).  

Ibu, bapa, kaum remaja, kanak2 kecil dan orang yang sudah lanjut usia, semuanya sedang menghadapi cabaran2 yang semakin hari semakin meningkat, dalam mengekalkan kesihatan tubuh badan. 

Dengan berkongsi  informasi yang terdapat di risalah ini, kebanyakan dari soalan-soalan akan terjawab, dan anda secara tidak langsung, telah melakukan amal kebajikan dengan menyebarkan ilmu pengetahuan yang sangat penting dalam kehidupan umat manusia.