Saintis telah membuktikan bahawa Kunci Kesihatan Optimal terkandung di dalam Sistem Imun. " Apa sahaja yang kita ambil yang meningkatkan sistem imun akan membantu mencegah dan merawat penyakit"- Dr Calvin McCausland

July 3, 2014

Luka kaki penghidap kencing manis


En. Raub, 60 tahun dari Seri Kembangan menghidap kencing manis sudah bertahun lamanya.  Semasa diperkenalkan dengan produk Transfer Factor, beliau menghadapi masalah luka yang besar di bahagian kakinya (sila lihat gambar) dan dicadangkan agar dipotong oleh doktor walaupun telah menjalani rutin 'dressing' setiap hari sejak sebulan.  Dengan pengambilan TF Advance sebanyak 10 biji kapsul sehari bersama TF Plus Advance sebanyak 1-2 biji sehari luka tersebut telah beransur pulih dan hampir pulih sepenuhnya selepas 2 bulan.  Gambar perkembangan pemulihan tersebut diambil hampir setiap minggu sewaktu berjumpa doktor.

June 19, 2013

Psoriasis

Sejak tahun 1994 menderita masalah Psoriasis iaitu salah satu jenis penyakit autoimmune. Encik Nugi telah mengalami kecelaruan sistem imun sehingga sistem imun yang sepatutnya menjaga badan telah menyerang tubuhnya sendiri.Penyakit Psoriasis menyerang kulit dan menimbulkan sisik-sisik merah yang gatal serta boleh menimbulkan rasa yang sangat tidak selesa dan pedih. Sejak mengambil 4Life Transfer Factor Advance pada bulan Jun 2010, berlakulah satu proses baikpulih yang sangat luar biasa. Beliau mengambil 9 kapsul TF Advance setiap hari.

Pada akhir bulan Julai 2010, Encik Nugi telah kembali sihat. Sebelum ini sudah pelbagai rawatan dilakukan daripada ubat hospital, rawatan tradisional menerusi herba-herba, tetapi penyakit psoriasis masih tidak baik sehingga menggunakan Transfer factor dan ia kembali normal.

Sehingga kini, Encik Nugi mengambil Transfer Factor Advance dengan dos yang normal, iaitu 2  kapsul sehari untuk menjaga kesihatannya supaya sentiasa berada pada tahap yang terbaik.



Info lebih sihat ini hasil sumbangan dari blog http://4lifetransferfactorkaltim.blogspot.com dan telah diterjemah ke dalam bahasa Malaysia.

June 6, 2013

Fibroid 'Hilang'

Yani yang telah disahkan Doktor mempunyai FIBROID seebsar 3.7cm mengambil keputusan untuk mencuba Transfer Factor sebagai rawatan alternatif.  Apa yang menakjubkan, dengan hanya sebotol Transfer Factor sahaja, hasil rawatan susulan menunjukkan Fibroid tersebut telah 'hilang' sendiri dan Doktor yang membuat pemeriksaan tersebut turut terkejut kerana fibroid tersebut benar2 'clear' dan tiada walaupun dalam size yg kecil.  Subhanallah..syukur alhamdulillah..

June 1, 2013

Jaundis / Demam Kuning ..admit hanya 1 malam..


sewaktu umur anak ke-4 kami,  Izz Hafiy 3 hari, bacaan kuning (bilirubin) beliau menunjukkan 12 mg/dL..maka kami beri 1 biji Transfer Factor Advance (cara bagi bagi makan Transfer Factor: boleh  buka kapsul Transfer Factor Advance + 2 sudu air + bagi guna shrink )..

keesokannya (hari ke-4) bacaannya naik ke 14 mg/dL..namun kami yang dah terlibat dengan ilmu perkongsian tentang Transfer Factor sejak hujung tahun 2009 lagi yakin bahawa kenaikan tersebut bukan disebabkan keadaan Izz Hafiy makin mudarat, sebaliknya itu adalah tanda badannya yg dah mula bijak dengan informasi dari molekul Transfer Factor sedang 'bekerja' sebaik mungkin dari dalam..lagipun daripada pengalaman anak sulung dan anak ke-2 sebelum ini, tanpa beri Transfer Factor pun, kadar bacaan terus meningkat hari demi hari dalam seminggu pertama.

Jadi kami berikan lagi 1 biji Transfer Factor Advance pada hari ke-4 dan keesokannya (hari ke-5) bacaannya naik ke 16 mg/dL dan Doktor sarankan Izz Hafiy perlu dimasukkan ke hospital (Hospital Slim River) utk dapatkan rawatan fototerapi (masuk bawah lampu).

Di hospital (pada umur 5 hari tersebut), disamping Izz Hafiy diletakkan di bawah lampu, kami beri lagi 2 biji Transfer Factor Advance..hasilnya..keputusan bacaan keesokan harinya menunjukkan penurunan mendadak dari 16 mg/dL ke 12mg/dL dan Izz Hafiy terus dibenarkan untuk pulang.  syukur alhamdulillah..

untuk perbandingan 'dengan Transfer Factor dan Tanpa Transfer Factor:

1) pada hari Izz Hafiy di masukkan ke hospital (umur 5 hari), bayi dari katil sebelah juga admit pada hari yang sama dengan beliau.  Bacaan kuning bayi tersebut adalah 15mg/dL ..berbanding bacaan Izz Hafiy 16mg/dL..namun selepas mereka sama2 diletakkan di bawah lampu seharian, hasilnya bacaan bayi tersebut baru turun ke 14mg/dL berbanding Izz Hafiy yang mendadak turun ke 12mg/dL dan bayi tersebut masih perlu terus di tahan di wad utk rawatan fototerapi.

2) anak sulung saya, Nur Irdina Batrisyia juga pernah di tahan di wad hari ke-3 selepas dilahirkan juga kerana masalah Juandis dan diwaktu itu saya masih belum diperkenalkan dengan Transfer Factor.  Pada ketika itu, anak sulung saya terpaksa di tahan dan menjalani rawatan fototerapi sehingga SATU MINGGU lamanya sebelum bacaannya kembali normal dan dibenarkan pulang.

Kesimpulannya daripada pengalaman sendiri, kami sangat nampak perbezaan yang ketara tahap kesihatan anak2 'Dengan Transfer Factor dan tanpa Transfer Factor'.  Apapun semua dengan izin Allah swt jua.  Transfer Factor cuma sebagai asbab yang tepat yg dibuktikan secara saintifik tentang Transfer Factor bertindak yang hanya 'membijakkan' sistem imun untuk badan kita sbg anugerahNya ini bertindak sendiri untuk mencari dan 'buat kerja yang sepatutnya' dari dalam. in shaa Allah.


Ketahui apa itu Jaundis / Demam Kuning di sini:
http://drzubaidi.com/blog/?p=1453

Terlanggar Meja + Luka ..dan Transfer Factor


Jumaat 6Jan12..8.15pm..

Anak kami, Iman Hariz (4 tahun) luka di dahi akibat terlanggar meja dalam insiden 'berlari sekuat hati tanpa sedar ada meja di hadapannya dan bertembung meja hingga terpelanting jatuh ke belakang'..hasilnya agak teruk luka di dahinya..

Kami terus tabur Transfer Factor ADVANCE di tempat2 luka dan bagi beliau makan 2 biji Transfer Factor Advance.  Kurang 15 minit, terus kelihatan 'air bisa' keluar dari tempat luka.  Kami lap air bisa tersebut dan tabur lagi serbuk Transfer Factor Advance.  Kesannya keesokan paginya luka tersebut sangat ketara jauh lebih kering dan langsung tiada 'infection'.




Ahad 8 Jan 2012..

Dalam tempoh kurang 48 jam, keadaan luka tersebut jauh lebih baik dan semakin kering.
Pada hri ke-5, lukanya mula kering sepenuhnya dan 'kerupingnya' sudah mula terkopek.



16 Jan 2012..

Lukanya hampir pulih sepenuhnya dalam tempoh yang singkat dan yang lebih menakjubkan, dahi Iman Hariz bersih dari sebarang PARUT dan langsung tidak kelithatan kesan 2 kawasan luka tersebut, sedangkan pada asalnya lukanya agak besar.

Syukur alhamdulillah, kesan yang amat ketara jauh berbeza berbanding luka2 sebelum ini.  Pengalaman sebelum ini biasanya luka sebegini mengambil masa lebih dari seminggu utk kering dan dalam tempoh tersebut juga ada masanya luka dijangkiti 'infection' yg menyebabkannya keluar nanah.  Tapi dengan Transfer Factor, baikpulihnya sangat cepat dan 'bersih' tanpa sebarang jangkitan kuman - Hanim Najib

May 10, 2013

Darah Haid 'Overflow'

Puan S 41tahun dari Klang mempunyai masalah period overflow selama berminggu2 hinggakan beliau pucat lesi dan lemah badan..slps ambil ubat hentikan darah yg diberikan doktor, darahnya berhenti tetapi darah kembali overflow slps ubat habis..risaukan kesan sampingan ubat beliau mula mencuba tf Advance dan TF Belle Vie..hanya selepas 3 hari menggunakan TRANSFER FACTOR, kini beliau jauh lebih sihat..tiada lg overflow..tiada lagi kerisauan ;)..syukur alhamdulillah.. Slps 3 hari darah dah fully kering..dos tf advance 6 bj sehari..tf belle vie 2 bj sehari..

Masalah Hormon dan Sakit Puan


terima mesej dari seorang sahabat baik yang sedang gunakan 4Life Transfer Factor ..

"akak.. saya ni dah 2 bulan tak 'period'..ingatkan dah pregnant..tapi bila buat urin test negative pulak..tapi lepas 3 hari saya ambil TRANSFER FACTOR, tiba2 period keluar balik dan sangat banyak..selain tu, saya memang suprise sangat tengok kulit muka saya sekarang..nampak dah kurang parut jerawat dan jeragat.."

syukur alhamdulillah..moga makin ramai yang dapat manfaat kebaikan Transfer Factor dengan izinNya..

April 26, 2013

Testimoni Tibi (Tuberculosis)


Cikgu Jamilah  dari Tanjung Malim disahkan menghidapi TIBI dan perlu menjalani prosedur biasa di hospital iaitu mesti menerima rawatan selama 6 bulan berturut-turut dengan pengambilan ubat-ubatan dalam dos yang tinggi.. kesan biasa dari pengambilan ubat-ubatan tersebut telah menyebabkan beliau mengalami alahan gatal2 seluruh badan..dalam waktu yang sama, Cikgu turut mengambil inisiatif untuk menggunakan TRANSFER FACTOR PLUS untuk meningkatkan sistem imun agar tubuh badannya sendiri turut menyerang kuman Tibi secara semulajadi dan selamat..dengan izin Allah swt, hasil ujian darah dan x-ray sebulan berikutnya mendapati tiada langsung kuman Tibi yang ditemui di dalam paru-parunya, namun Cikgu tetap perlu meneruskan rawatan tersebut sebagai prosedur kerana keadaan sebegini sangat jarang berlaku..bulan berikutnya, lagi sekali ujian darah dan x-ray yang dijalankan juga menunjukkan tiada lagi bacaan kuman Tibi dan akhirnya Doktor memutuskan bahawa Cikgu tidak lagi perlu meneruskan rawatan dan pengambilan ubat-ubatan kerana rekod pemeriksaan tersebut menunjukkan tiada lagi keperluan untuk cikgu meneruskan rawatan tersebut..Subhanallah..syukur alhamdulillah




April 17, 2013

Sleep Paralysis (Fenomena Di Tindih Hantu')


Satu masa dahulu, saya sering diserang fenomena 'di tindih hantu' iaitu sejak dari zaman remaja hinggalah setelah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak..tetapi selama ini saya tidak pernah tahu bahawa masalah ini adalah sejenis penyakit kerana selama ini saya fikirkan memang betul ada fenomena 'kena tindih oleh hantu' ;p ..tetapi hanya baru-baru ini sahaja saya dapat tahu rupa2nya fenomena ini adalah salah satu jenis masalah kesihatan iaitu 'Sleep Paralysis' dan yang lebih menarik lagi, saya baru tersedar hakikat bahawa sejak saya mula gunakan 4LIFE TRANSFER FACTOR ini dari awal tahun 2010, saya kini tidak pernah lagi mengalami masalah Sleep Paralysis ini..Subhanallah..rupa2nya bila kita dah 'bijakkan' sistem imun ke tahap yg optimum, sampaikan tak perasan, masalah yang kita tak perasan pun badan dan tolong 'selesaikan' sekali..semua dgn izinNya dan TF cuma sebagai asbab yang tepat..tq Ya allah..




"Sleep paralysis atau dalam Bahasa Melayunya ialah ‘lumpuh waktu tidur’ keadaan yang mana badan kita akan menjadi lumpuh sementara (temporary paralysis).  Temporary Paralysis ini selalu berlaku bila mula-mula nak tidur (hypnagogic paralysis) atau baru-baru bangun dari tidur (hypnopompic paralysis). Normal badan manusia apabila masuk stage tidur yang nyenyak atau REM (rapid eye movement-waktu nyenyak, bola mata kita akan bergerak-gerak) , otak akan beritahu badan supaya berehat seolah-olah badan kita seperti di switch off kejap. Otak kita pun ada switch off button yang dipanggilReticular Activating System (RAS). So, ketika ini REM atonia (tiada muscle tone). Yang tinggal ketika ini hanya automatic function seperti degupan jantung, bernafas dan sebagainya. Lebih kurang macam screensaver atau hybernate lah.

Jadi, apabila kita bangun, RAS akan switch on balik. Kita akan sedar sepenuhnya. Tapi kadang-kadang berlaku juga keadaan yang mana electrical signal tidak diactivatekan oleh otak untuk switch on balik badan kita. Ketika itu, badan kita akan lumpuh seketika sebelum otak akan diaktifkan semula. Memang menakutkan, tapi benar, kita seperti lumpuh sekejap. Masa tu, mungkin ada yang tidak lumpuh sepenuhnya tapi sebahagian saja. Sebab itu ada yang boleh gerak-gerakkan jari, tapi bahagian badan lain tak boleh bergerak.
Satu lagi, sleep paralysis ini juga selalu datang dengan halusinasi dalam bentuk auditory(bunyi yang pelik-pelik), visual (nampak benda bukan-bukan) atau tactile (deria sentuhan, terasa ada benda sentuh/hempap dll..) Sebab tu kita rasa macam kita kena himpit hantulah, bunyi mengilai lah. Pernah juga terjadi kepada saya, macam hantu tu tepuk-tepuk punggung saya. Kurang asam betul!! Tapi bila dah baca artikel pasal sleep paralysis ni, hilang risau saya. Hiks!
Sebab-sebab yang membolehkan sleep paralysis berlaku:-
1. Tidur dalam posisi terlentang terlalu lama
2. Jadual tidur yang tidak tentu arah (irregular sleep clock)
3. Sleep/rest deprivation (tak cukup tidur la ni… penat sgt)
4. Stress yang banyak kat otak… masalah keluarga, kewangan bla2
5. Pertukaran gaya hidup secara tiba2 (macam biasa dok rumah jer, tetiba esok gi berenang kat laut, panjat gunung dan lain-lain)
6. Orang yang ada penyakit narcolepsy (tidur secara tiba-tiba walaupun ketika itu sedang bersembang dengan ahli mesyuarat tingkap)"

Credit to  http://testingunderground.wordpress.com/2011/02/21/hantu-tindih-lumpuh-waktu-tidur-sleep-paralysis/

April 4, 2013

Probiotik dan Usus Anda



Bayangkan 1.5kg BAKTERIA tinggal di dalam USUS anda pada ketika ini!

Apabila anda sihat, campuran bakteria yang 'baik' dan yang 'buruk' ini berada dalam keseimbangan yang ideal.  Namun begitu, jika keseimbangan ini terjejas, kesihatan anda akan terancam.

Setiap tahun, berjuta-juta orang mengunjungi doktor dan hospital untuk merawat masalah sistem pencernaan mereka.  Berjuta-juta orang mengunjungi farmasi untuk membeli produk kesihatan untuk melegakan perut berangin, masalah penghadaman, cirit birit dan sembelit.

Kultur bakteria yang seimbang membantu memastikan fungsi saluran pencernaan yang sihat.  Untuk mengekalkan kesihatan usus, badan anda mestilah mempunyai sebanyak 85% bakteria 'baik' untuk mengekalkan pengkolonian melampau bakteria 'buruk' ataupun patogen.

Bakteria yang 'baik' dikenali sebagai probiotik yang bermaksud 'untuk kehidupan'.  Probiotik melapisi saluran gastrousus dan menghalang pencerobohan daripada patogen.  Walau bagaimanapun, faktor seperti tekanan hidup, pencemaran alam sekitar, tabiat pemakanan yang tidak sihat  dan umur boleh mengurangkan probiotik di dalam tubuh badan kita.  Maka pengambilan probiotik setiap hari untuk menambah bilangan bakteria 'baik' adalah sangat penting!

Probiotik & Wanita

Hampir setiap wanita mengalami vaginitis pada umur tertentu dan kebanyakan mereka akan mengalami masalah yang sama beberapa tahun kemudian.  Vaginitis biasanya berlaku akibat jangkitan bakteria atau kulat yangmenyebabkan keradangan pada membran mukus yang melapisi faraj.  Penyebab lain mungkin berpunca daripada penggunaan antibiotik secara berlebihan, kehamilan, menapous, terapi sinaran atau kebersihan yang rendah di bahagian bawah badan.

Ekologi bakteria dalam saluran kencing wanita adalah dinamik danmudah berubah. Maka, wanita juga mudah terdedah kepada jangkitan saluran kencing (UTI-Urinary Tract Infection).  Simptomnya termasuklah tetapi tidak terhad kepada air kencing yang berbau busuk, demam, loya, cirit birit dan kesakitan semasa membuang air kecil.

Satu lagi masalah yang biasa berlaku adalah jangkitan yis, atau Candidiasis, yang disebabkan oleh pertumbuhan Candida Albicans yang berlebihan yang lazimnya boleh didapati di dalam mulut, tekak, saluran percernaan, saluran genitourinari dan kulit.  Biasanya, Candida hidup secara harmoni  dengan microb lain di dalam badan.  Namun begitu kehadiran Candida  yang terlalu banyak di dalam sistem pembiakan wanita boleh mengakibatkan ketidakseimbangan hormon, sindrom pra haid, kitaran haid yang tidak tetap  dan rasa sakit di bahagian abdorman.

Kajian telah menunjukkan bahawa campuran probiotik seperti Lacto dan Bifido dapat membantu mengembalikan keseimbangan microflora di bahagian urogenital dan gastrousus untuk menghalang jangkitan faraj dan saluran kencing.  Kultur bakteria 'baik' ini memainkan peranan yang penting untuk mengawal pertumbuhan patogen.

Justeru, ambillah probiotik setiap hari untuk kekal sihat, bertenaga dan ceria!


Probiotik dan Kanak-Kanak

Apabila seseorang kanak-kanak jatuh sakit dan menerima rawatan antibiotik, antibiotik akan mengurangkan bakteria 'baik' di dalam saluran gastrousus kanak-kanak berkenaan, dan kesan sampingannya adalah cirit birit.  Cirit birit mengurangkan kandungan bendalir badan, menyebabkan penyhahidratan dan komplikasi2 lain.

Sebaliknya, probiotik melapisi saluran gastrousus untuk menyekat pertumbuhan bakteria 'buruk' dan pada masa yang sama meningkatkan daya pertahanan badan kanak-kanak.  Ini sangat bermanfaat untuk kanak2 yang tahap imunnya yang agak lemah atau masih berada dalam tahap perkembangan.

Kalsium yang merupakan salah satu unsur yang sangat penting untuk tumbesaran kanak-kanak dapat diserap  dengan lebih baik dengan kehadiran bakteria penghasil asid.  Strain bakteria sebegini sangat membantu dalam penghadaman protein serta meningkatkan tahap sistem imun badan disamping mengurangkan masalah alergi.

Oleh itu, pengambilan probiotik setiap hari di kalangan kanak-kanak adalah wajar dan penting untuk menjamin proses penghadaman dan penyerapan nutrien yang lebih baik.



April 2, 2013

Bayi Pra Matang (29 minggu) dan Transfer Factor


Schzwan Lutfee bin Shaiful dilahirkan tidak cukup bulan iaitu pada usia kandungan 29 minggu pada 22 April 2012 yang lalu..berat baby Schzwan pada ketika itu hanyalah 805gram..dan beliau perlu dimasukkan ke dalam inkubator sehingga beratnya mencecah 1.5kg..

baby Schzwan diberikan oleh ibu bapanya En Shaiful dan Puan Laila TRANSFER FACTOR ADVANCE yang dicampur dengan susu dan diberikan melalui tiub sepanjang tempoh beliau di dalam inkubator tersebut..dalam tempoh sebulan lebih, beratnya telah mencecah 1.5kg dan dikeluarkan dari inkubator setelah tahap kesihatannya sangat memuaskan.

Walaupun lahir sebagai bayi pra matang, namun keadaan kesihatan baby Schzwan jauh sangat memberansangkan kerana seperti yang biasa kita ketahui, sistem imun bayi pramatang lebih lemah dan mudah dijangkiti penyakit.  Sehingga hari ini (02 April 2013), walaupun umurnya hampir genap 1 tahun, namun amat menakjubkan kerana beliau tidak pernah langsung lagi menghadapi sebarang masalah demam, batuk ataupun selsema walaupun sering di bawa keluar ke kawasan awam.

Subhanallah..kuasa Allah dengan Transfer Factor sebagai asbab terbaik kurniaanNya..secara saintifiknya Transfer Factor telah dibuktikan berkesan untuk membijakkan dan meningkatkan sistem imun, tiada kesan sampingan dan selamat walaupun untuk bayi baru lahir..dan salah satu buktinya baby Schzwan yg diberikan Transfer Factor sebaik sahaja lahir masih terus membesar dengan sempurna dan jauh lebih sihat berbanding bayi seusianya mahupun bayi2 pramatang lain..syukur alhamdulillah..

March 11, 2013

Kanser Kulit (Malignant Melanoma)

Ayah mertua saya mempunyai masalah kanser kulit (Malignant Melanoma) dan menjalani pembedahan untuk mengeluarkan akar di PPUM..Saya memberikan ayah Transfer Factor Plus (15 biji sehari) dan Transfer Factor Riovida (4 cup sehari)..Kesannya, pemeriksaan yang dijalankan selepas 2 bulan di PPUM menunjukkan hasil yang sangat menakjubkan dan doktor yang merawat sangat terkejut dengan perkembangan keadaan ayah..Akhirnya ayah mertua saya tidak perlu mejalani radioterapi dan kimoterapi..syukur alhamdulillah - Khairul Anuar




Hasil selepas 2 bulan pembedahan..

March 10, 2013

TAPAK TANGAN TERKULAI SELEPAS KEMALANGAN DI KILANG..


En Nasir dari Kuala Kubu Bharu, Selangor terlibat dalam kemalangan di tempat kerjanya di kilang perabot pada 10 November 2012 yang lepas yang mengakibatkan tapak tangan kirinya terbelah hingga terkulai dan hujung jari kelinkingnya terputus..walaupun telah 2bulan berlalu, tangan beliau masih terasa seperti renjatan elektrik setiap kali terkena air, kebas dan sakit yg amat sangat setiap kali menunggang motor apabila tangannya yang memegang 'handle' bergegar serta beliau tidak dapat lagi memandu kereta kerana tangan kirinya tak mampu utk 'memasukkan gear'..dan yang lebih menyedihkan En Nasir kini kehilangan pekerjaan tanpa sebarang pampasan kemalangan (kerana bekerja di bawah sub-contractor).

Namun setelah diperkenalkan dengan Transfer Factor oleh Pn Siti Rahayah dan En Aziz pada awal Januari13 lepas, kini kehidupan En Nasir telah jauh berubah.. hanya slps 3 HARI menggunakan TRANSFER FACTOR Plus, dgn kuasa Allah swt, tiada lagi rasa renjatan elektrik, sakit kebas dan beliau juga telah boleh memandu kereta seperti biasa..HANYA DENGAN 3 HARI!!..Subhanallah..bahkan yg lebih menggembirakan lg, dalam pada buntu tiada mata pencarian, beliau kini telah menerima memperolehi PENDAPATAN MENCECAH 4 ANGKA dari 4life hanya dgn berkongsi manfaat kebaikan Transfer Factor hanya dalam tempoh sebulan iaitu sepanjang bulan Februari 2013..Subhanallah..tq Ya Allah


February 11, 2013

Transfer Factor dan Resdung..

Cikgu Norasiah mempunyai masalah RESDUNG serius sehingga agak menyukarkan beliau untuk beramal ibadat kerana air hidung yang sentiasa meleleh terutama di waktu malam menyukarkan beliau untuk bersolat dengan khusyuk.  Berbagai ubat-ubatan dan alternatif yang disarankan telah diusahakan beliau.  Namun masalah tersebut masih berlarutan dan semakin hari semakin serius.  Selain hidung berair, masalah resdung tersebut juga menyebabkan mata beliau gatal dan kahak/hingus yang sangat banyak.  Selepas mendengar tentang kebaikan Transfer Factor dari anak muridnya Iman Hariz, beliau mencuba sebotol Transfer Factor Advance pada 24 Januari 2013.  Berikut adalah SMS yang saya terima dari Cikgu Norasiah tentang keadaan kesihatannya selepas menggunakan Transfer Factor.

26 Jan 2013, 2:04pm
Assalamualaikum Puan Hanim..saya cikgu Iman Hariz..alhamdulillah dah banyak berkurangan resdung saya..tengah malam tadi saya terjaga keadaan saya dah banyak berkurangan..kahak ada sikit2..mata dah tak gatal..hingus juga berkurangan..jika tidak, bangun di tengah malam begitu, keadaan saya sangat teruk dan terpaksa menggunakan tisu yang banyak..hari ini saya masih makan 2 biji Transfer Factor Advance 2biji x 5 kali waktu solat.

27 Jan 2013, 8:38am
Alhamdulillah..saya bersyukur ke hadrat Ilahi kerana telah memakbulkan permohonan saya..kiranya lama sudah saya mempunyai masalah Resdung..susah untuk saya nak beramal ibadat..malam tadi pun saya bangun tengah malam kahak masih ada sikit2..dan hingus pun masih ada sikit2 jika sujud..selalu tu memang jenuh tahan hingus sampai hampir tak khusyuk..ni alhamdulillah dah mula berkurang sikit..malam tadi saya makan mee rebus..kalau selalu tak tahu nak cerita macam mana malam tu..nafas pun berbunyi..mudah-mudahan dengan adanya Transfer Factor ini dapat jadi penawar kepada penyakit saya ini..

28 Jan 2013, 1:39pm
Assalamualaikum Puan Hanim..tengah malam tadi saya terbangun cuma ada kahak sikit2 je lagi..hingus pun keluar sikit sahaja..hanya guna 2 helai tisu sahaja..nak sujud pun dah tak ada masalah dah..pagi pula bila masak selalu sangat terbersin dan kahak banyak..sekarang sudah berkurangan cuma ada sikit2 je lagi mungkin belum pulih sepenuhnya..

30 Jan 2013, 6:44pm
Alhamdulillah..memang selesa sangat sekarang..saya makan cuma 1 biji Transfer Factor Advance mengikut waktu solat..mata ada gatal sikit2 je lagi..semalam saya stress sikit tetapi alhamdulillah ia hilang dengan senang..hari ini agak busy sedikit tetapi badan rasa ringan dan tak letih..saya rasa hidup saya bertambah ceria dengan kehilangan resdung ni..syukur pada Allah swt..

-Hanim Najib

December 4, 2012

kisah Asma Kronik dan sebiji Transfer Factor






Adik Aliff dari Sungai Buloh, berusia 12 tahun telah menghidap penyakit ASMA lebih dari 6 tahun. Dalam tempoh tersebut, beliau tidak pernah berpisah dengan sahabat baiknya iaitu spray/ pam nebulizer. Setiap  jam beliau akan mengambil spray tersebut kerana masalah Asma yang begitu kronik sehingga menghalang beliau untuk bersukan serta bermain dengan kawan-kawan seusia dengannya.  Beliau juga sangat dikenali di kalangan ibu bapa dan rakan2 di sekolah kerana masalah Asma ini dan beliau merupakan anak angkat bagi semua guru2 di sekolahnya kerana perlunya keprihatinan para guru dalam membantu memantau masalah Asma adik Aliff dalam setiap aktiviti harian di sekolah.Pada awal bulan November 2012 yang lepas, adik Aliff yang mengikuti ibunya ke sesi sembang santai tentang 4Life dan Transfer Factor oleh Pn. Hanim Najib telah diberikan SEBIJI TRANSFER FACTOR Chewable untuk dirasa dalam sesi sembang santai tersebut.  Tetapi apa yang sangat menakjubkan, sejak dari hari tersebut adik Aliff langsung tidak lagi diserang asma dan langsung tiada keperluan lagi untuk menggunakan spray sehingga hari ini (27 Nov 2012).  Menurut ibunya perkara ini adalah sesuatu yang terlalu ajaib kerana selama ini hidup adik Aliff bergantung penuh pada spray tersebut setiap jam kerana sering diserang asma.. dan yang menariknya adik Aliff kini  menggelarkan Transfer Factor sebagai 'ubat magic'..

Syukur alhamdulillah, seorang lagi telah mendapat manfaat TRANSFER FACTOR dan terlalu banyak mengubah nilai kehidupannya kini.

November 29, 2012


"Walaupun stok 4Life Transfer Factor ada jer kat rumah tu.. tp mak tak rajin nak consume.. Katanya tak nak bebankan saya dan biarlah ayah yang lebih mkn TF.. Mak tahu yang TF ni mmg bagus, tapi sbb mak rasa sihat jer, tak perlulah ambil TF.

Sabtu lepas mak demam dan sesekali batuk berkahak. Mak pegi hospital untuk check-up dan hasilnya: Doktor kata mak dah ada kencing manis (bacaan 10) & jangkitan kuman pada paru2.

Saya advise mak utk jgn mkn ubat hospital & tukar dgn TF, tp mak nak juga mkn ‘drugs’ tu.. sbb doktor pesan, ubat antibiotic kena habiskan.. kalau tak nanti kuman merebak… Saya kata pd mak, gula naik tu sbb mak stress dan penat (Hari Jumaat sblm tu kami ke Ipoh dan balik mlm yang sama sbb ada sepupu yang meninggal di sana). Mak masih nak mkn drugs gak… bacaan gula dlm darah dah agk terkawal (dg

n drugs le). Saya bermalam di rumah mak tiap2 hari sejak mak demam… tp mak tak banyak perubahan dan demam berulang kali..

Hari Rabu (mlm) saya bawakan TF Plus dan yakinkan mak utk cuba dulu cara ni sbb saya kata mak tak ada perubahan pun bila mkn ‘drugs’ tu... Saya juga tukarkan garam kat dapur kpd garam Himalaya. Saya kongsikan info yg saya baru dgr dr kelas Dr. Sani sblm tu..

TF Advance + TF Plus, setiap 2 biji utk 3 kali mkn sehari.

Pagi semlm bacaan gula naik sedikit ke 7 bila dia mula mkn TF… walaupun dia agak gusar, saya yakinkan utk dia teruskan sukatan tf yg saya bg. Itu Cuma ‘healing crisis’ je...Tak lupa juga satu jug tea 4Life.

Alhamdulillah.. paras gula dalam darah mak turun 4.9 je pagi ni (Jumaat)… Cuma perlu SATU hari utk TF buat kerja!! Demam dia pun dah baik, badan lg bertenaga dan dah boleh buat kerja2 rumah. Apa saya nak tekankan di sini, kita kena YAKIN yg TF boleh membantu mengatasi masalah penyakit & kita kena bantu pengguna utk YAKIN juga bhw TF tu bagus!!..alhamdulillah dengan izinNya..terima kasih juga kerana sudi baca cerita saya pagi ni.." 





-Zaity Zarida, Ampang

November 13, 2012

kisah Transfer Factor dan 13 tahun hidapi SLE


Saya menghidapi penyakit SLE sudah lebih 13 tahun. Setiap tahun saya akan dimasukkan ke hospital kerana kekurangan darah, sakit sendi dan macam-macam lagi. Tetapi pada 10.9.2011, penyakit SLE saya semakin teruk sehingga saya tidak larat untuk bekerja. Saya dimasukkan ke wad Gleneagles. 

Sebulan saya di Hospital Gleneagles. Selama di hospital, berpek-pek darah masuk dalam badan, tetapi bacaan hemoglobin (Hb) tetap 5 sahaja (bacaan normal bagi hemoglobin bagi lelaki dewasa adalah 130-170 g/L, dan 120-150 g/L untuk wanita dewasa).Saya semakin tidak larat sehingga badan saya terpaksa dimasukkan darah palsu, berpuluh-puluh botol. Bil hospital sehingga mencecah  RM150,000.

Saya telah disyorkan untuk melakukan kemo kerana penyakit saya semakin teruk dan saya terpaksa melakukannya. Saya juga mengambil air sum-sum kerana terlalu sakit, apa saja yg doktor suruh, saya akan lakukan. Tetapi saya bersyukur, saya telah dipertemukan dengan Puan Zaity, dan dia telah mengesyorkan Transfer Factor (TF) kepada saya.

Setelah hampir 1 tahun saya amalkan pengambilan TF, dan 2 minggu yang lepas, saya telah berjumpa doktor darah di Hospital Gleneagles, dan doktor memberitahu bahawa saya tidak perlu jumpa dia lagi kerana darah saya sudah agak terkawal dan sekarang ini SLE saya dari 1,080% hanya tinggal 80%, 1,000% telah hilang. Alhamdulillah, syukur pada Illahi kerana pertemukan TF untuk saya.
~Puan Noraini Yahaya (Ampang)

November 1, 2012

from facebook's sharing by Muhamad Najib:

TRANSFER FACTOR: Potensi TF bukan hanya untuk pesakit kanser, tapi sangat besar kerana TF adalah penemuan terbaru dalam sains perubatan sama seperti Vitamin, Herba dan Antioksidan berpuluh tahun dulu, dan sesiapa yang menjadi orang yang terawal menyebarkannya telah pun menjadi multi-millionaire hari ini.


TF pula masih baru dan ada 17 tahun lagi tempoh paten jadi hanya satu pengeluar sahaja iaitu 4Life Research dan hanya dipasarkan melalui network marketing di 60 negara (kecuali Rusia) dan memang diramalkan berada di setiap rumah sepertimana Vitamin, Herba, Antioksidan, TV, Handphone, etc..

Network Marketing yang dipraktikkan oleh 4Life pula adalah genuine dan tidak perlu jadi 'head hunter' kerana semua yang telah guna TF atas dasar memerlukan ataupun saja cuba-cuba akan terus menggunakannya sebagai satu keperluan. Kemudian kebaikannya dikongsikan sepertimana yang KITA SELALU BUAT.

Proses itu jadi berantai sehingga pulangan actual payout 4Life yang tinggi membolehkan pengguna makan TF secara percuma dan seterusnya jadi pasif income yang bertambah diatas penggunaan produk, sepertimana aku sekeluarga :)

Ada yang mengatakan hospital akan kosong selepas ini. Pernyataaan ini tidak tepat kerana hospital masih diperlukan oleh orang yang sakit nak bersalin dan juga yang mengalami kemalangan. Semua orang dah ada penawar sendiri yang dibawa ke mana-mana pun iaitu imun sistem tubuh kita sendiri yang bijak :)

October 18, 2012

Pendapat Peribadi seorang Doktor Pakar tentang TRANSFER FACTOR


    • This is just my Personal observation that I would like to share with everyone. For non medical personnel who continue reading this story, forgive me for using medical jargons here. This article is neither authorised nor approved by the FDA (of course!).And again, this is just my personal opinion after serving 14 years in the health sector.

      Assalamualaikum wbt and a very good day to everyone.
      I feel the need to write this issue as more and more people, ie the public has become more educated nowadays. Patients want to know more about their diseases. They're more informed than us, thanks to the advent of internet and social media. Just type anything in Google search and everyone can get the answer.
      Somehow, about 30-50% of them comes to see us to know what is their diagnosis, or confirm it. And later, refuses our treatment. We then start give them that 'look', and discharge them and tell them DONT ever come back! Or rather, medicolegally, make them sign AOR and please leave, AND I will not hold responsible for your action. AND, deep inside us we will say - when you develop complications, dont ever come and see me, please see other Dr!! Let other Dr handle the mess - so to speak! Honestly, how many of us do have this self-thought inside us? Well, I was... but not anymore.

      Because......
      Of late, I'm starting to see this 30-50% who, despite taking discharge against medical advise... actually turns out to have better quality of life. Not as 'predicted' according to our Evidence Based Medicine (EBM). And i quote from Wikipedia - (maybe not the right source, however, do remember that Wikipedia is run by non profit groups and individual with no monetary gain. Hence, worth looking up into the details)

      Regarding Evidence Based Medicine :
      A 2007 analysis of 1016 systematic reviews from all 50 Cochrane Collaboration Review Groups found that 44% of the reviews concluded that the intervention was "likely to be beneficial", 7% concluded that the intervention was "likely to be harmful", and 49% concluded that evidence "did not support either benefit or harm". 96% recommended further research. A 2001 review of 160 Cochrane systematic reviews (excluding complementary treatments) in the 1998 database revealed that, according to two readers, 41.3% concluded positive or possibly positive effect, 20% concluded evidence of no effect, 8.1% concluded net harmful effects, and 21.3% of the reviews concluded insufficient evidence. A review of 145 alternative medicine Cochrane reviews using the 2004 database revealed that 38.4% concluded positive effect or possibly positive (12.4%) effect, 4.8% concluded no effect, 0.69% concluded harmful effect, and 56.6% concluded insufficient evidence.

      Why am I writing all this? Because I'm seeing chronic illness patients getting better quality of life. Im seeing doctors themselves , when they are down with cancer, and diagnosed to have renal failure - refuses chemotherapy, refuses dialysis. In one incidence, she came out of it, creatinine levels started declining, started to eat after 7 months lying on bed - waiting when will i die? She has started travelling the whole Malaysia and sharing the benefits of what she took and what she had gone through. Call it placebo effect if you want, BUT do not underestimate alternative therapy in particular Neutraceutical, in this case i mean Transfer Factor.
      In CRF patients in particular, how many of us care enough to ask what their quality of life is like? Their next day is just another rest day before the next 4 hours dialysis day. Not many have the positive energy strong enough to continue with normal daily life like a normal person. However, many that I have seen, taking transfer factor, their energy level is better. After dialysis is like after going to the bathroom. They can just go and meet friends and continue doing their daily activities. And a few, manage to reduce their dialysis to twice a week.  Long battling stroke patients started to walk again, started to gardening again... able to perform their prayers 5x a day like their colleagues in the mosques... just like other healthy pensioneers. Hard to believe, but its already happening.

      Whilst the majority doctors, professors and researchers are talking against transfer factor, public out there are already gaining its benefits and a better quality of life. They will definitely NOT go back to you should they develop another health issue and seek another doctor instead. These are the data lost that we never knew what happen to them.... These are the ones that public call them testimonies... that we never believe in.... Yet when we see them survive, we may say that - Owh... shes so lucky to survive her stage 4 cancer! LUCKY? Hmmm.....
      In another shocking story, a heroine addicted man said he cant 'feel' the heroine anymore after taking transfer factor plus advanced... I wonder how TF worked in this individual... Definitely other mechanisms that linked to his immune system since it increased his NK cell activity by 437%!

      Many asthmatic and chronic sinusitis sufferers have stopped using their inhalers and nasal sprays without even realising it. In one typical example, this lady has forgotten that she doesnt sneeze nor gasping for her inhaler anymore while cleaning her house until her husband told her so. In another family, 'camping' in the hospital every other month for a week to 10 days because of asthma and bronchitis has been their normal life while their children is growing up. Now, the family have a better life at home playing sports and games at home instead. And they no longer have to 'camp' in the hospital bed anymore..... Now, how cost effective is that? How much does the insurance have to pay to this typical scenario for a family? When all you need is merely RM169 minimum monthly for an adult.
      Do we just treat Xrays, creatinine levels, HbA1C levels.... other blood parameters...... CT scans.. MRIs.. PET scans...
      Or do we treat the patient as a whole and respect their choice too....

      At the end of the day, when we suffer the same, we will also turn to alternatives. In this case, I have open my mind for transfer factor in particular. For I have seen so many miracles that happened, and often challenged my ego as a doctor..... I had to humble myself, swallow my pride and accept that it worked. Put myself in their shoes, when all drugs and treatment have failed, I'll take anything natural (that is even safe in pregnancy and in babies) at all cost and at my own risk....
      Just remember, for every disease God sent, he provided a cure in nature. Transfer Factor is still a choice that must be remembered.....

      Thank you for reading.
      As I have said earlier, this is just my personal opinion....
      Have a nice day everyone.
      I am ever grateful for everything that has happened to me and all knowledge that He has granted upon me and I am now sharing it to everyone that I know.
      May He show us the light and right path in our daily life.

      -DR. KHAIRUZZANA BAHARUDIN-

October 12, 2012

KENCING MANIS

sharing dr Fyz Aziz tentang emaknya yg ada masalah kencing manis yang baru gunakan TF Advance kurang dari sebulan..

"Mak alhmdulillah semakin sihat kak..luka dia yang sebelah kanan dah cantik semakin kering..yg sebelah kiri je masih ambil masa sebab lukanya agak besar..memang banyak beza kak..saya salute la TF ni...tau tak ayah saya siap promote TF ni, tunjuk botol TF kat saudara mara yg datang beraya..kalau ikutkan ayah saya ni susah nak percaya dgn ubat2 alternatif ni sbb mak dah try macam2 nk sembuhkan kaki dia tu...mak pulak dah tak macam dulu..sebelum ni pantang jalan jauh sikitt, kaki dia mesti bengkak, demam, seharian tak boleh bangun, badan sakit2, pening, loya dan muntah2..sejak amik TF ni, simptom2 tu semua dah tak ada...dalam masa 2 hari berturut mak boleh beraya melaka-banting-shah alam.."- 3 Sept 2012

bila Doktor Pakar bertemu Doktor Pakar..

perkongsian dari seorang doktor pakar, Dr Khairuzzana Baharudin;

Selalunya kalau Dr Pakar bertemu Dr Pakar bincang tentang pesakit pasti bertanya nak beri rawatan terbaik dgn cara mcm mana, cth - tambah dos,tambah ubat atau tukar ubat etc. Tapi tadi ada suatu kelainan. Kerana kami bincang tentang kehebatan Transfer Factor!

"Eh Zana, Mak aku dah xde kencing manis dah skrg!"

Alhamdulillah... sejak makan transfer factor plus (sahaja! X ambik glucoach pun!) , as

yik 'hypo' je (gula rendah sangat sampai boleh pengsan).
Slowly anaknya stopkan semua ubat kencing manis (metformin, diamicron & insulatard - semua dah dos maksimum!)

Yang lagi best ialah ibunya dapat side effect! Bukan side effect buruk tapi baik!! Di mana tahap 'creatinin' (ujian darah untuk buah pinggang) pun makin baik dari 130 turun ke 100. Menakjubkan, kaaan....?

Bayangkan ya.. kalau ubat tu kena beli sendiri... dah jimat banyaaaaaaak tu! KALAU ubat tu free pun (gomen bayar atau claim insurance), dah x payah cucuk insulatard dah dan dari 3 jenis ubat now makan 1 jenis je... Dan buah pinggang makin baik lagi.!

Yang kata tf x baik , tak berkesan, teruskan... kerana sementara anda mencari2x berita atau side effect yg tak baik, jutaan manusia di seluruh dunia sudah semakin sihat.. dengan izinNya juga, Insya-Allah.!

Jadi, ambillah iktibar dari kisah benar ni... dari hati seorang dr pakar yang ibunya sendiri menghidapi kencing manis dan risiko sakit buah pinggang yang kronik.

Perkara baik kita hebahkan... jangan sesekali kita kedekut ilmu. Niat saya untuk menyampaikan kebaikan. Berdosa rasanya kalau tak hebahkan kerana besar ertinya bila orang dah sihat macam ni.

Sampaikanlah manafaat TF ini... murah sangat kalau belanja hanya rm232 sebulan dibandingkan kalau kena dialysis - sekali cuci rm120, dan perlu cuci 3x seminggu sepanjang hayat! Pandai2xlah anda kira kos rawatan perubatan anda bila sakit ya...

Sekian , kisah benar hari ini...


August 27, 2012

Size THYROID jauh mengecut selepas 3hari..

Kak Mazlina yang mempunyai masalah Thyroid telah menjalani pembedahan beberapa bulan yg lalu di salah sebuah pusat perubatan swasta di shah alam..3 hari sebelum pembedahan kak Mazlina sempat mengambil TRANSFER FACTOR ADVANCE sebanyak 9 biji sehari untuk 3 hari berturut2 sebelum 'admit' untuk dibedah..hasilnya sewaktu dalam bilik pembedahan Doktor Pakar yang menjalankan pembedahan tersebut agak 'impress' kerana size Thyroid tersebut telah jauh mengecut!

2 hari selepas pembedahan, kak Mazlina telah boleh bergerak, berjalan dan menguruskan diri sendiri termasuk mandi dan mencuci rambutnya di wad tersebut dgn keadaan lehernya yg masih baru dibelah (lbh kurang 5cm).. sekali lagi Doktor yang merawat tersebut sangat impress kerana katanya sepanjang penglibatannya membedah pesakit Thyroid,kebiasaannya semua pesakit terbaring selama hampir seminggu akibat masih terlalu lemah setelah pembedahan Thyroid dan keadaan kak Mazlina jauh berbeza dan ini membuatkan doktor tersebut bertanya kak Mazlina tentang suplemen apakah yang digunakan oleh kak Mazlina..lalu kak Mazlina menunjukkan pada Doktor tersebut botol TF Advance dan kata Doktorr tersebut “ooo..mmg bagus produk ni..tp mahal sikit laa..kt sini dijual pada rm1700”..

hasilnya kak Maz telah dibenarkan 'discharged' pada hari ke-2 selepas pembedahan berbanding kebiasaan pesakit Thyroid lain yg mengambil masa seminggu utk discharged selepas pembedahan..

May 13, 2012

'Tiada lagi masalah peranakan jatuh dan Badan Lebih Bertenaga..'

"Ayu, anak kawan kak yah umur 15tahun tu suka sangat tidur lewat..susah nak tidur awal..tapi bila dah makan Tf Chewable baru 2 minggu, sekarang dah boleh tidur awal.

Pastu kak yah sendiri resdung berpuluh tahun..hidung dah operate 2 kali..alhamdulillah dah mkn produk ni resdung dah okeh.

kak yah ni selalu kena peranakan jatuh..sakit sangat..setiap kali macam tu mesti kena pergi urut..smpai dah tak larat dah asyik pegi urut je..tapi bila dah ambil TF Advance, TF Plus dan TF Riovida, peranakan kak yah kecut ayu.. Syukur sangat..sekarang berani lah nk buat keje yang berat pun.kulit muka & badan makin elok tak kering..badan ringan..kencing lawas..tidur mmg lena..Jus Riovida tu mmg bagus lah. .otak dah tak stress.

pastu skrg kakyah nak bangun 2-3 pagi untuk solat sunat, senang sangat nak bangun. Terima kasih banyak lah sebab berkongsi manfaat pada kak yah. Berbaloi2 lah kakyah perabih duit kat produk ni..sebab banyak yang kak yah pulih. Kawan2 kakyah pn tgh kumpul duit nak makan jugak."-kak yah 52 tahun (ehsan Norahayu Murni Raus)

'Tiada Lagi Ketagih Heroin'

"Ayu. .Suami kawan Rozi ni ketagih Heroin sejak umur 19tahun. Kawan rozi baru tahu dia ketagih heroin selepas kahwin. Dah kawin 4tahan tak ada anak. Nak buat anak pun suami dia dah tak minat sebab syok dengan Heroin..hari2 ugut mintak duit nak beli heroin..puas berubat..dgn ustaz pun dia gelak je..siap sindir..ala tak payah lah bagi aku air jampi aku tak kan tinggal kanheroin aku..kerana sayangkan suami & fikir masa depan, kawan rozi sanggup gunakan duitnya untuk dapatkan produk 4life. Ayu tahu tak..hanya dengan 5 hari makan produk ni, suami dia cakap apa tau "eh! Apasal sejak aku makan ubat ko ni aku dah tak feel lagi bila ambik heroin tu..dah tak sedap, rokok lagi lah takde rasa dah.. ." sekarang ni ayu tahu dah 2 minggu dia tak ambik heroin..dia sendiri rasa pelik dia dah tak minat dah heroin tu. . Syukur alhamdulillah"-puan Rozi (ehsan Norahayu Murni Raus)

Testimoni : 5tahun tak period

" Ayu..nak tahu tak Rozi dah 5 tahun tak datang Period. Hanya dengan telan 4 biji TF Advance malam tu, esok pagi Ya Allah period Rozi dah keluar ayu..dan langsung tak sakit..termenung sekejap rozi..dalam hati, akhirnya Allah makbul juga doa rozi untuk dijumpai dengan sesuatu yg boleh selesaikan masalah period rozi ni. Dah berbelas2 klinik & hospital pergi. .tak period2 jugak. Terima kasih banyak lah ayu & iza tak jemu2 pujuk rozi mkn TF ni. Ank lelaki rozi pun dah sembuh kudis buta dia dengan telan beberapa biji TF Advance je..syukur"- Puan Rozi (ehsan Norahayu Murni Raus)

'Tiada Lagi Gegendang Telinga Berdengung'

"Ayu terima kasih..telinga suami akak sekarang dah tak berdengung dah.baru makan 1botol TF Advance..tahulah kan suami akak kerja kat syarikat printing.mesin tu terlalu kuat bunyinya..gegendang telinga dia selalu berdengung..sekarang alhamdulillah"-kak Fiza (ehsan Norahayu Murni Raus)

'Badan Lebih Ringan'

dah start makan dah TF Advance dan TF Plus..minum air banyak senang i buang air besar, kentut2, kencing lawas, badan jadi ringan..syukur alhamdulillah produk ni bertindak cepat & badan saya dah rasa dah kesannya. Saya tak silap masuk jadi ahli..product that i consume ni is really good. Thanks ayu"-Kak Jibah (ehsan Norahayu Murni Raus)

'Ayah Dah Tak Semput Lagi..'

Alhamdulillah asma ayah dah makin pulih,sekarang dah boleh tidur lena..dah  tak semput lagi..inhaler dah tak pakai lagi...sekarang nie dah berani main bola sepak..baru-baru ni pegi check up,doktor terkejut..dulu check paru-paru ada masalah..sekarang dah okey. Baru minum 2 kotak jus Riovida..hasilnya memang cepat betul..syukur sangat..Lin sendiri nk cuba pulak & nak bagi anak makan TF Chewable utk IQ-Lin (ehsan Norahayu Murni Raus)

May 5, 2012

Masalah KENCING MANIS, LUKA dan TRANSFER FACTOR

Kisah mak leina yg terpaksa dipotong jari tangannya akibat masalah KENCING MANIS yang kemudiannya disarankan pula utk dipotong sehingga paras lengan akibat masalah jangkitan kuman. 

21 jan 12-dimasukkan ke ICU
22 jan 12-jari hantu terpaksa dipotong dan isi dikikis sehingga sepanjang lengan bhgn atas sehingga menampakkan tulang lengan.
23 jan 12-jari telunjuk pula terpaksa dipotong akibat jangkitan kuman yg melarat
25 jan 12- doctor sarankan agar jari manis pula di potong dan akhirnya doctor juga sarankan agar dipotong sehingga paras lengan akibat masalah jangkitan kuman yg sgt cepat merebak

Ini menyebabkan Leina bertindak berusaha untuk mencari solution lain yg lebih terbaik demi mengelakkan lengan tersebut pula dipotong..dan alhamdulillah diberikanNya petunjuk dan dipertemukanNya dgn Tranfer Factor selepas 5 hari jari dipotong. Mak Liena mula makan Transfer Factor Advance 15 biji sehari dan tabur 5-6biji TF Advance di kawasan luka di tangan termasuk di bhgn lengan yg menampakkan tulang. Alhamdulillah, dgn izinNya dlm tempoh bbrp hari shj terlalu banyak perubahan positif yg ditunjukkan di bhgn luka tersebut dan seterusnya dapat menyelamatkan jari dan lengan yg telah disarankan sebelumnya oleh doktor  untuk dipotong. 


dan genap 2 minggu, lengan mak yg sebelumnya langsung tiada isi di bahagian atas kini telah mula dipenuhi dgn isi kembali..

kini selepas 3 bulan, keadaan mak jauh lebih sihat dgn kulit mulai tumbuh di bahagian lengan tersebut dan yg paling menggembirakan, mak kini telah boleh bangun sendiri utk menguruskan dirinya sendiri..syukur alhamdulillah kerana telah dipertemukanNya dgn Transfer Factor..semuanya dgn izinNya jua..

May 4, 2012

4Life Transfer Factor Belle Vie

Terbaik untuk setiap wanita!4Life Transfer Factor Belle Vie mempunyai sokongan khusus untuk wanita. Ianya mengandungi Transfer Factor E-XF™, bersama herba-herba terPILIH: antioxidan, phytoestrogens, indoles, dan Kalsium d-Glucarate, untuk
- memperbaiki tahap kesihatan wanita. - membantu proses penyah-toksik badan wanita supaya alat-alat sulit wanita dan payu dara berada di paras kesihatan yang optimum!
- Imun sistem Targeted for healthy of female hormonal system
- sesuai utk membantu mengurangkan simptom, komplikasi pre/post Menopause
- Membantu proses kesuburan utk Wanita yg sukar hamil (di gabungkan dgn TF PLUS)
- Increase sexual function
Belle Vie memberikan penawar semulajadi untuk memulihkan tahap kesihatan wanita disebabkan serangan penyakit-penyakit baru dan virus-virus terkini.