" Apa sahaja yang kita ambil yang meningkatkan sistem imun akan membantu mencegah dan merawat penyakit "
Dr. Calvin McCausland

" Sesungguhnya Allah tidak menurunkan suatu penyakit melainkan juga menurunkan penawar baginya, yang diketahui oleh orang yang mengetahuinya dan tidak diketahui oleh orang yang memang tidak mengetahuinya. "
H.R. Ahmad

October 13, 2014

A visit to the Kuala Lumpur Aquaria wIth Nur Iman Orphanage


(May 2014) 4Life® distributors and 4Life Malaysia staff members joined the Foundation 4Life team for a visit to the Kuala Lumpur Aquarium in May 2014 with children from the Nur Iman orphanage. 4Life provided the children with goodie bags that included treats and snacks for the bus ride. The children were so excited at first that they could hardly take in all of the marine life. But, they were soon captivated by the animals and exhibits, especially the live fish feeding session and the giant octopus.

After the outing, the group returned to the orphanage for a catered fried chicken lunch, a guitar sing-a-long, and games, including the Malaysian/Thai game sepak takraw. This special day was a treasured opportunity for the children to experience the commitment and love of the 4Life family.

Foundation 4Life provides ongoing support to the orphanage, such as back-to-school supplies and funds to assist with tuition and school uniforms. The visit was a special treat for 4Life distributors, who saw first-hand the impact that their donations make in these kids’ lives. It was a valuable lesson to see these children find joy in life and the strength to believe in their dreams, despite their humble circumstances.

Energize your day with TF RIOVIDA STIX!!!


October 6, 2014

Riovida Stix Roadshow Malaysia


Please call us for more info.. Be the first person to join!!
* Free Admission

Unit 5.02, 5th Floor, Amcorp Tower, 18 Jalan Persiaran Barat, 46050 Petaling Jaya, Malaysia
7:30pm

OCT 14 Riovida Stix Roadshow (BM)
Alor Setar 4Life Office
7:30pm 

OCT 15 Riovida Stix Roadshow (BM)
Sungai Petani 4Life Office
Johor Bahru 4Life Office
Kuala Terengganu 4Life Office
11:30am 

OCT 18 Riovida Stix Roadshow (BM)
Kota Kinabalu 4Life Office
2:30pm
Muar 4Life Office
7:30pm

OCT 21 Riovida Stix Roadshow (BM & CH)
7:30pm

OCT 24 Riovida Stix Roadshow (BM)
Seremban 4Life Office
7:30pm

Nutrastart SHAKE & GO promo is back till Apr 30, 2015!!

Due to overwhelming request, the 'SHAKE & GO' promo is back!

October's SPECIAL PROMO 1st to 31st Oct 2014

Get this cheerful mug FREE with any Special Promo Package! Available in 2 colors. Limited stocks only!

September 29, 2014

Roel Buban the "Cotton Candy" Man




Adakah anda tahu siapa itu Roel Buban? Tidak lama dahulu, beliau adalah seorang penjual gula kapas di tepi jalan di Filipina. Beliau sangat miskin dan keluarga beliau tidak mempunyai apa-apa. Kali pertama beliau menghadiri majlis 4Life di Filipina adalah untuk mendapat makanan percuma di majlis itu.  Dalam majlis itu, perkongsian oleh Saudara Fazley dari Singapura telah membuka mata beliau sehingga menjadi yakin dan bertambah yakin bahawa beliau dapat mengubah kehidupan melalui peluang 4Life. Kini, beliau adalah seorang Presidential Diamond dan mendapat beribu-ribu dolar setiap bulan. Roel Buban telah berada di Malaysia berada di Malaysia 27 Ogos lepas untuk berkongsi inspirasi hidup beliau.  Perkongsian dalam bahasa Filipina tetapi dengan adanya jurualih bahasa, semua orang yang hadir dapat merasakan sesuatu yang semangat yang sangat membara disamping keikhlasan hati beliau demi mengubah nasib diri dan keluarga terutamanya nasib anak-anak beliau. Semua orang teruja termasuklah jurualih bahasa sendiri.

Sebagai seorang yang pernah hidup susah yang mana pendapatan harian cuma RM3 sehari,  Roel Buban menyatakan melalui 4Life, beliau dapat mengubah nasib kehidupan dengan sangat mudah. Beliau juga berulang kali menyebut IMPIAN! IMPIAN! IMPIAN! dalam bahasa Filipina kerana beliau kini yakin dengan peluang 4Life, segala impian boleh dicapai.  


"4Life Easy, Follow Your Dream!"

September 27, 2014

MEET & GREET SCHEDULE 2014

Khusus bagi  AHLI BARU 4LIFE, dapatkan cenderahati eksklusif anda ini dengan menghadiri acara Meet & Greet di semua cawangan pejabat 4Life di Malaysia mengikut jadual yang telah ditetapkan.  

Acara berlangsung selama satu jam sahaja. 




TAHNIAH NEW PLATINUM SHERI DIN !!

Syabas and Congrats to our new Platinum International Diamond, Sheri Din !!
~AUGUST 2014~

1-2-3 PROGRAM IS BACK!! SEPT 2014 - FEB 2015


LETS KEEP WOKING!! FROM SEP 1 - OCT 31, 2014


CLUB 250 - LEBIH PENJIMATAN DAN INSENTIF!!





JUNE 1 - DEC 31, 2014 SPECIAL PACKAGE





PUSAT JAGAAN SARESU NEEDS YOU!


PUSAT JAGAAN NURUL IMAN & ACE LIGHTHOUSE VISIT


RIOVIDA STIX TRAINING ROADSHOW 2014


LIVE YOUR DREAMS ASIA CONVENTION


PRODUCT TALK SCHEDULE SEPT 2014


Ketahui Bagaimana Sistem Imun Bekerja..


Sistem imun melindungi kita dari penceroboh asing seperti virus, bakteria, kulat, protein asing dan sel kanser. Ia adalah satu sistem yang sangat canggih, anugerah Yang Maha Pengasih, yang merupakan perlindungan terbaik dari sebarang penyakit berbahaya. Tiada ubat yang dapat menandingi sistem imun yang sihat.

Makrofaj (atau fagosit) - Sel darah putih yang berbentuk seperti Pac-Man, merupakan barisan pertahanan pertama sistem imun. Ia dengan cepat menyerang mana-mana penceroboh asing dan menelannya (seperti dalam permainan video Pac-Man). Namun kadangkala makrofaj tidak pasti sama ada yang datang itu penceroboh asing atau kawan. Makrofaj sudah tentu tidak mahu memusnahkan sesuatu yang merupakan sebahagian dari tubuh kita. Untuk membantunya mengenali kawan atau musuh, makrofaj akan meminta bantuan SEL T-PEMBANTU.
SEL T-PEMBANTU.adalah dari kumpulan sel darah putih yang dikenali sebagai limfosit. SEL T-PEMBANTU akan mendatangi dan melekatkan dirinya dengan makrofaj untuk membantu makrofaj mengenali sama ada yang berada dalam genggamannya itu kawan atau musuh. Sekiranya SEL T-PEMBANTU memutuskan ianya adalah musuh, ia akan mengeluarkan hormon yang dikenali sebagai sitokines, yang memberi isyarat kepada sistem imun untuk bertindak dengan pantas. Ini merangsang sel-B untuk bertindak dan menarik lebih banyak makrofaj dan sel T-pembantu untuk datang menyelamat. Sekiranya sel T-pembantu tidak mengenali penceroboh asing tersebut, sistem imun akan menganggapnya sebagai kawan dan membiarkannya. Bayangkan apa yang akan terjadi. Ya, kita akan mendapat penyakit yang berpunca dari penceroboh (mikro-organisma) tersebut. Sebagai contoh virus SARS. Sistem imun kita tidak mengenali mikro-organisma yang kita atau ibu kita belum pernah terdedah kepadanya. TRANSFER FACTOR memainkan peranannya dengan membantu sel T-pembantu mengenali musuh yang datang menyerang.

Sel-B mempunyai kemampuan untuk menembak penceroboh dengan enzim yang dapat menghancurkannya. Sebahagian dari sel-B akan kembali ke nodus limfa untuk membina antibodi bagi melawan penceroboh tadi. Sekiranya penceroboh ini menyerang lagi, sistem imun sudah bersedia mempertahankan diri disebabkan antibodi yang sudah dibina tadi.

Sel pembunuh semula jadi atau sel NK (natural killer) pula memusnahkan apa-apa yang berada di laluannya. Mereka menyemburkan sel yang dijangkiti dengan toksin dan enzim pemusnah, yang akan memusnahkan semua penceroboh asing atau sel yang tumbuh secara tidak normal seperti sel kanser. Apabila sel NK sudah mulai lemah atau tidak aktif dan tidak lagi berupaya memusnahkan sel kanser, disebabkan radikal bebas dan beberapa faktor lain, seseorang itu akan mendapat penyakit kanser. Memperkuatkan sel NK merupakan satu cara yang baik untuk kita memusnahkan sel kanser secara semulajadi (natural).TRANSFER FACTOR ADVANCE dan TRANSFER FACTOR PLUS masing-masing telah disahkan dapat meningkatkan aktiviti sel NK sebanyak 283% dan 437%.

Sel T-penindas boleh diibaratkan sebagai pasukan pengaman yang datang selepas penceroboh asing telah dimusnahkan dan untuk menenangkan gerak balas imun yang beraksi dengan hebat itu. Ia merupakan faktor penting dalam mengawal kerosakan tidak dijangka (collateral damage). Sekiranya gerak balas imun yang begitu aktif tidak dikawal, ia akan menyebabkan kerosakan yang teruk kepada tisu normal di sekelilingnya. Sekiranya sel T-penindas tidur dan tidak dapat mengawal gerak balas tersebut, kita akan mendapat penyakit yang dikategorikan di bawah penyakit autoimun. Terdapat lebih 80 jenis penyakit autoimun, contohnya adalah diabetes jenis 1, artritis reumatoid, psoriasis, sklerosis berganda dan lupus. TRANSFER FACTOR mampu membangkitkan sel T-penindas dari tidur dan mengawal gerak balas imun dari menyerang sel tubuh dan seterusnya menghindar kita dari mendapat penyakit autoimun.

Untuk membolehkan sistem imun melindungi kita seperti yang ditetapkan oleh Yang Maha Pencipta (Al-Khaaliq), kita perlu menjaga kesihatannya. Ia perlukan Vitamin E, Vitamin C, karotenoid, glutation, koenzim Q10, Zink dan antioksidan untuk kekal sihat dan berfungsi pada tahap terbaik. TRANSFER FACTOR RIOVIDA membekalkan antioksidan dan TRANSFER FACTOR yang diperlukan oleh tubuh kita..

Sekiranya anda merasakan anda tidak perlu mengambil permakanan tambahan untuk kekal sihat sepanjang hayat, fikirkan semula. Sila semak statistik mereka yang mendapat penyakit merbahaya seperti sakit jantung, kanser dan diabetes. Ia memberi kita petunjuk bahawa kita perlu melakukan sesuatu mengenai amalan permakanan kita.

Sumber dipetik daripada http://www.kesihatan.biz/artikel/imun.php

Kita sering terdedah kepada semua penceroboh asing ini yang menjadi punca kepada masalah kesihatan masa kini



Peluang Besar menanti anda!


TRANSFER FACTOR DIBUKTIKAN SAINS dengan ribuan laporan kajian sainstis seluruh dunia tentang keberkesanannya, untuk semua lapisan umur termasuk bayi dan tanpa sebarang kesan sampingan.. insyaAllah dgn izinNya..


TRANSFER FACTOR diramalkan akan berada di setiap rumah. Pada hari ini, cuma sekitar 20,000 sahaja rumah di Malaysia yang sentiasa memastikan produk TF ada dalam simpanan mereka. 

Bayangkan betapa besarnya peluang anda kerana terdapat berjuta rumah lagi yang menunggu ketibaan anda menyampaikan manfaat TF sebagai perlindungan terbaik kesihatan sekeluarga.

Kami bersedia membimbing orang2 yang mempunyai IMPIAN BESAR untuk lebih bebas, lebih sihat, lebih mewah dengan peluang terbaik di 4Life hanya dengan cara membantu menambah nilai kehidupan orang lain.

HUBUNGI KAMI SEKARANG bagi anda yang benar-benar serius ingin mencapai IMPIAN ANDA!

NAJIB & HANIM
4Life Presidential Diamond

Kami dan Transfer Factor...


Kami sekeluarga mula menggunakankan Transfer Factor sejak Disember 2009.. dan selama itulah kami tiada lagi keperluan untuk menggunakan ubat-ubatan klinik/hospital untuk sebarang masalah kesihatan berbanding sebelumnya dimana hampir setiap bulan perlu mendapatkan rawatan di klinik untuk masalah kesihatan terutamanya anak-anak..

Transfer Factor telah terbukti sangat mujarab dan berkesan dalam membantu kami untuk pelbagai masalah kesihatan harian.  Malah anda boleh dapatkan testimoni luar biasa dari seluruh dunia.


NAJIB & HANIM

September 25, 2014

Tonton bagaimana produk Transfer Factor dihasilkan melalui proses saintifik 4Life Research.


June 1, 2013

Terlanggar Meja + Luka ..dan Transfer Factor


Jumaat 6Jan12..8.15pm..

Anak kami, Iman Hariz (4 tahun) luka di dahi akibat terlanggar meja dalam insiden 'berlari sekuat hati tanpa sedar ada meja di hadapannya dan bertembung meja hingga terpelanting jatuh ke belakang'..hasilnya agak teruk luka di dahinya..

Kami terus tabur Transfer Factor ADVANCE di tempat2 luka dan bagi beliau makan 2 biji Transfer Factor Advance.  Kurang 15 minit, terus kelihatan 'air bisa' keluar dari tempat luka.  Kami lap air bisa tersebut dan tabur lagi serbuk Transfer Factor Advance.  Kesannya keesokan paginya luka tersebut sangat ketara jauh lebih kering dan langsung tiada 'infection'.




Ahad 8 Jan 2012..

Dalam tempoh kurang 48 jam, keadaan luka tersebut jauh lebih baik dan semakin kering.
Pada hri ke-5, lukanya mula kering sepenuhnya dan 'kerupingnya' sudah mula terkopek.



16 Jan 2012..

Lukanya hampir pulih sepenuhnya dalam tempoh yang singkat dan yang lebih menakjubkan, dahi Iman Hariz bersih dari sebarang PARUT dan langsung tidak kelithatan kesan 2 kawasan luka tersebut, sedangkan pada asalnya lukanya agak besar.

Syukur alhamdulillah, kesan yang amat ketara jauh berbeza berbanding luka2 sebelum ini.  Pengalaman sebelum ini biasanya luka sebegini mengambil masa lebih dari seminggu utk kering dan dalam tempoh tersebut juga ada masanya luka dijangkiti 'infection' yg menyebabkannya keluar nanah.  Tapi dengan Transfer Factor, baikpulihnya sangat cepat dan 'bersih' tanpa sebarang jangkitan kuman - Hanim Najib

March 14, 2012

Tugas Sistem Imun

Sistem Imun adalah pertahanan awal yang melawan semua ancaman penyakit dan gangguan luar terhadap pertahanan badan.

TUGAS SISTEM IMUN anda adalah melindungi anda daripada jangkitan virus, bakteria dan jangkitan lain seumpamanya. Ia melindungi anda melalui 3 cara utama:

1-ia membentuk rintangan yang mencegah bakteria dan virus daripada memasuki tubuh

2-jika bakteria atau virus memasuki tubuh, sistem imun cuba mengesan dan menyingkirkannya sebelum ia boleh menyesuaikan diri dan merebak.

3-jika virus atau bakteria mula merebak dan menimbulkan masalah, sistem imun juga boleh mengesan kanser pada peringkat awal dan menyingkirkannya.

Apabila bakteria atau virus memasuki tubuh anda dan membiak, ia menghasilkan kesan sampingan yang menjadikan anda sakit. Contohnya bakteria Streptokokus menyebabkan radang tekak. Virus pula pula membebaskan toksin yang memusnahkan sel2 saraf dan menyebabkan kelumpuhan. Jangkitan virus dan bakteria merupakan punca biasa penyakit.


Bagaimana Sistem Imun menjadi lemah?

1. MAKANAN YANG MEMUDARATKAN - Gula, Susu Lembu, Lemak dan Minyak, Makanan Tiruan
2. PERSEKITARAN - Radiasi Elektro Magnet, Radiasi Ultraungu, Radiasi Pengionan, Asap Ekzos Kenderaan
3. GAYA HIDUP - Stress, Tekanan, Tak Cukup Tidur, Alkohol, Merokok
4. BAHAN KIMIA - Plastik, Polystyrene dan Cat Endoktrin, Kosmetik

Oleh itu tingkatkan sistem imun bagi pencegahan dan pemulihan penyakit dan kesempurnaan sistem badan. TRANSFER FACTOR telah diuji sains dan terbukti dapat menjalankan tugas ini. Penjagaan kesihatan tiada kompromi.


Sumber Info dari Majalah Potensi Edisi-17

November 29, 2011

Viral Infection dan Transfer Factor..

Graf di atas menunjukkan hasil kajian ke atas perbezaan tindakbalas Natural Killer (NK) untuk masalah 'Viral Infection' dengan penggunaan Transfer Factor dan tanpa Transfer Factor.

Kawasan Ungu - adalah kepekatan virus di dalam badan
Garisan Kuning - adalah Cytokines yang merupakan 'mata2 gelap' yang akan yang mengenalpasti kuman dan akan menghantar maklumat kepada sel Natural Killer (garisan Biru) untuk bertindak menyerang dan membunuh kuman/virus.

Perhatikan Graf yang Pertama iaitu TANPA TRANSFER FACTOR:
*Cytokines mengambil masa sehingga 2hari setengah untuk mengenalpasti masalah dan menyampaikan maklumat kepada sel NK untuk bertindak membunuh kuman/virus.

*seterusnya Sel NK mula bertindak menyerang dan membunuh kuman/virus hanya pada hari ke 3 setengah di mana pada ketika itu badan kita telah mulai sengal sakit sana sini.

* kepekatan virus dalam badan mula menurun selepas hari ke-5

Kini perhatikan Graf yg Kedua iaitu DENGAN TRANSFER FACTOR:
* Cytokines terus melonjak cepat dalam mengenalpasti kuman/virus yang harus diserang dalam tempoh yang sangat singkat dan terus menyampaikan maklumat kepada sel NK untuk bertindak membunuh kuman/virus tersebut.

* dalam tempoh 1 hari setengah, sel NK telah mula bertindak menyerang dan

* kepekatan virus dalam badan mula menurun selepas hari ke-2


Transfer Factor adalah produk sains yang telah dibuktikan secara saintifik. dan kajian ini adalah merupakan salah satu fakta, dan fakta2 ini membantu untuk kita membuat pilihan yang terbaik.

September 19, 2011

Produk Gelombang Dunia

Syarikat 4Life dan produk Transfer Factor telah menepati ciri-ciri peluang yang terbaik melalui ramalan oleh Paul Zane Piltzer, seorang pakar ekonomi dunia sebagai Produk Gelombang Dunia yang bakal berada di setiap rumah

Bayangkan betapa besar kejayaan anda sebagai orang terawal yang menjadi pencetus kepada beribu pengguna produk yang bakal berada di setiap rumah ini.

WOW!! PELUANG LUARBIASA HEBAT!!

Paul Zane Piltzer juga pernah meramalkan bahawa TUPPERWARE dan KOMPUTER akan masuk ke setiap rumah satu ketika dulu, yang akhirnya kini telahpun menjadi kenyataan. Kini beliau juga yg meramalkan bahawa Transfer Factor sebagai produk gelombang dunia yang bakal berada di setiap rumah. Peluang yang sangat hebat kini benar-benar berada di depan mata anda. 

Rebutlah peluang hebat ini untuk menjadi antara orang-orang terawal untuk mengguna dan dan dibayar kerana mempromosi produk yang sangat unik ini yang bakal menjadi keperluan di seluruh dunia ini.

Hubungi kami untuk keterangan lanjut mengenai program keusahawan yang dianjurkan.

September 11, 2011

Animasi Mudah tentang Apa Itu Transfer Factor


Transfer Factor explained in this 8 minute video by Dr. Rob Robertson, M.D. What is transfer factor? Where does transfer factor come from? What role do transfer factors play in immunity? Is transfer factor safe? 

October 13, 2010

TF Mendidik Sistem Pertahanan Badan..

TF TIDAK berfungsi sebagai membekal nutrien untuk boost sistem pertahanan badan.. kerana nutrien akan habis digunakan dlm jangkamasa yg singkat.
tetapi
TF berfungsi untuk mendidik sistem pertahanan badan dan akan kekal dalam tubuh bersama-sama sel imun sehingga... sel tersebut mati..

October 7, 2010

Transfer Factor peneraju Revolusi Sistem Imun

VITAMIN & HERBA mungkin berbeza tapi tujuannya sama iaitu untuk MERANGSANG sistem imun tubuh.  ANTIOKSIDAN mempercepatkan PEMBINAAN SEL pada organ dalaman yang 'berkarat' akibat serangan penceroboh ataupun radikal bebas. Namun 3 supplement di atas tidak lengkap jika sistem imun kita TIDAK KENAL penceroboh sebenar. TRANSFER FACTOR adalah jawapannya malah menjadi peneraju dalam REVOLUSI IMUN SISTEM!


Jika anda mempunyai supplement yang dipercayai tetapi masih belum dapat menyelesaikan sesetengah masalah kesihatan, gunakan Transfer Factor untuk melengkapkan kebaikan supplement tersebut. Transfer Factor tidak bercanggah dengan apapun jenis makanan kesihatan atau perubatan moden yang lain.  Jika sistem imun kita kuat dan bijak.. nescaya setiap organ dalaman kita kekal sihat dan bekerja mengikut fungsi masing2 dengan baik. Itulah yang dinamakan kesihatan dalaman yang baik.

October 3, 2010

Alahan Mengandung..

Facebook's Sharing: testimoni oleh Masnizan Mamat-Wollongong, Australia..(sedang mengandung 3 bulan, anak ke-2)


"..Izan masa pregnant anak sulung sebelum ni alahan sampai 6 bulan..seksa terasa..so masa awal2 pregnant kali nie DR ada bagi ubat untuk elakkan alahan..tapi mmg x menjadi..masih macam biasa jugak..dok muntah2..

kali ni, utk pregnant anak kedua skg ni..masa baru sebulan, izan masih lagi boleh masuk dapur..masuk je bulan ke-2 dah start dah TAK BOLEH MAKAN..TAK BOLEH MASAK..TAK BOLEH BAU..SABUN BASUH PINGGAN PUN BUSUK JADINYA..last2 guna pinggan pakai buang..

hari ni (2 Oct 2010) hari ke-4 izan makan Tf Advance ni..alhamdulillah sangat2 anim..macam berkesan laa..dengan izin Allah ;)..

lagi satu, sebelum ni izan tak boleh nak tido malam..rasa tak sedap badan..tapi lepas makan TF ADVANCE ni, alhamdulillah..tidur pon dah boleh lena.."

alhamdulillah..semuanya dengan izin Dia Yang Maha Esa..

Inc.500



Kehebatan Transfer Factor telah menjadikan 4Life sebagai syarikat Network Marketing
yang paling berkembang pesat di USA dengan pertumbuhan sebanyak 6,108%.

Pada tahun 2003 (sebelum 4Life berada di Malaysia), 4Life telah dinobatkan sebagai syarikat No 1 dalam kategori Network Marketing oleh sebuah majalah terkemuka, INC.500-America's Fastest Growing Companies. Setiap tahun majalah ini menyenaraikan 500 buah syarikat persendirian yang paling pesat berkembang seperti syarikat perkapalan, insuran, elektronik dan sebagainya di rantau USA dan 4Life Research terletak di tangga ke 15 di mana dari tangga 1 hingga ke 15, 4Life Research adalah satu-satunya syarikat Network Marketing. Ini adalah pengiktirafan kepada 4Life hasil daripada kehebatan produk utamanya iaitu 4Life Transfer Factor.